Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Intr-un oras, cu ocazia vizitei lui Ceausescu, se-ntinde o hora cu strigaturi. In hora, langa Ceausescu, se prinde un popa.
Ceausescu:
- Hopa, hopa, hopa, hopa
Joaca seful langa popa!
Popa:
- Hopa, hop, hopa, hop
Tu-i omori si eu-i ingrop!

› vrei mai mult

Cultura generala

Frumoasa si Bestia (1991) a castigat premiul Globul de Aur pentru cel mai bun film - comedie musical, primul film de animatie care a castigat vreodata aceasta categorie, a castigat premiul Globul de Aur pentru cea mai buna coloana sonora si de asemenea a castigat premiul Oscar pentru cea mai buna coloana sonora.

› vrei mai mult
Versiunea imprimabila

 

Aventura unei frunze de toamna

Frunza

A fost odata, tare demult un imparat batran care avea numerosi slujitori voinici ca ursul si tari ca piatra. Acestia isi asumau raspunderea asupra multor copile care mai de care mai blande si mai frumoase. Omenii, inca de mult, pe acest batran imparat l-au numit Copac. L-au numit asa pentru ca sta de veghe toata noaptea si toata ziua. Copacul lasa trecatorii sa stea la umbra frunzelor, acestea fiind de fapt copilele. Slujitorii, dupa iscusinta lor aveau nume de ramuri. Toti acestia formau impreuna un singur copac cu multe ramuri si frunze, un copac batran, de neintrecut la numarul anilor.

Ziua era tot mai zglobie si copacul juca diferite jocuri cu ramurile si frunzele care traiau in liniste si pace. Intr-o zi se napusti asupra lor un vant tare si puternic de spargea ferestrele oamenilor si ridica in slava hartiile si praful de pe drum. Atunci, copacul tata-imparat chema toate frunzele si pe toti slujitorii si le spuse:

- Dragii mei copilasi, suntem aproape in pragul despartirii, vantul sufla aspru spre frunze fara pic de mila. Nu se stie care dintre voi va asterne un covor de rugina si nici nu se stie care va avea mai multe zile. Eu, ca tata, va sfatuiesc sa nu umblati hai-hui, ci tineti-va de frunza mama si aveti grija sa nu va dezlipiti de ea.Vorbele imparatului sunau tare si zgomotos: se auzea cum vantul trece prin el ca o sabie, se vedea cum tremura si cat pe ce era sa se aplece la pamant cu toata imparatia.

 

Dar sa lasam asta pentru mai tarziu si sa vedem ce s-a intamplat mai departe.

Mezina, frunza curioasa si neascultatoare, dar totodata grijulie pentru imparatiile din jur, se strecura pe sub ramuri si o lua din loc prin vecini sa vesteasca de sfaturile batranului.