Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Esti suparat/a si greu de multumit. Daca nu iti controlezi nervozitatea, risti sa ai neplaceri, atat la joaca, cat si acasa cu parintii. Pe seara, un prieten/a te scoate in parc pentru a te detensiona si pentru relaxare.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Primul premiu Oscar pentru cea mai buna actrita intr-un rol principal a fost luat de Janet Gaynor pentru rolurile sale in filmele 7th Heaven, Street Angel si Sunrise. A fost pentru prima data si, de altfel, singura data, cand o actrita a primit un premiu Oscar pentru mai multe roluri.

› vrei mai mult

Bancul zilei

2 martieni veneau pentru prima oara pe pamant sa invete limba romana. se intalnesc cu 2 fetite si ele zic,,noi doi amandoi'',ei memoreaza. mai trec pe langa cineva acestia zic,,cu cutitu cu toporu'' ei memoreaza mai trec pe langa cineva. acestia zic porcule.se intalnesc cu un politist si cu o baba moarta. politistul zice:
-cine a omorat baba?
-noi doi amandoi
-cu ce?
-cu cutitu cu toporu
-vedeti ca va arestez
-porcule

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 4 out of 6   # Numar de greseli ramase: 2

_ _ _ _ N_ _ _ _ N_ 


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

11 iunie 1948
Se voteaza legea privind nationalizarea principalelor intreprinderi industriale, miniere, bancare, de asigurari si de transport

La 11 iunie 1948 Marea Adunare Nationala voteaza legea privind nationalizarea principalelor intreprinderi industriale, miniere, bancare, de asigurari si de transport (Legea nr. 119). Nationalizarea (sau etatizarea) este o masura politica prin care se face un transfer al proprietatii private in proprietatea statului, o inlocuire a proprietatii private cu proprietatea publica. Este opusul privatizarii. Aceasta masura politica este cunoscuta din Antichitate si a dat nastere domeniului public in Roma Antica. Termenul modern este mai degraba asociat social-democratiei sau nationalismului. Nationalizarea cunoaste epoca sa de aur in Europa intre 1945 si 1973, cand consensul politic care a urmat celui de-al Doilea Razboi Mondial este favorabil nationalizarii sectoarelor strategice din servicii si industrie. O nationalizare masiva a avut loc in toate statele fostului bloc estic, in perioada comunista, printre care si Romania. Sursa: Wikipedia

› vrei mai mult