Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


E bine sa te porti frumos cu prietenii din grup, chiar daca ei mai gresesc fata de tine. Nu lasa mandria sa iti strice imaginea. Toti stiu ca esti un exemplu de bune maniere cand vine vorba de comportament.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Lumina produsa in interiorul licuricilor este o lumina care nu emite caldura decat in procent foarte mic, lumina pura fiind cea care domina reactia chimica, aceasta fiind in procent de peste 95%. Un bec emite 90% din energie sub forma de caldura si numai 10% ca lumina. Daca licuriciul ar produce atat de multa caldura cum produce un bec, atunci cand s-ar aprinde s-ar incinera singur. Licuricii produc lumina printr-o reactie chimica eficienta numita chemiluminiscenta care le permite sa straluceasca fara a emite si energie termica.

› vrei mai mult

Bancul zilei

La un ospiciu(de nebuni)doi(nebuni bine-nteles)se dau huta-huta pe-un candelabru;vine un altu si le zice:mai da ce frumos va carati;faceti-mi si mie loc sa ma dau si eu,la care unu de sus ai raspunde:mai frumuselule urca-te pe umbra;asta impancientat replica:Ma da ce-s nebun sa stingi tu lumina iar eu sa cad jos?!?

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

MEM_ RANDISTA


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "MEMORANDISTA"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

8 mai 1859
Ziua Mondiala a Crucii Rosii

La 8 mai se celebreaza Ziua Mondiala a Crucii Rosii. A fost declarata, in 1859, drept Ziua mondiala a Crucii Rosii de catre Comitetul International al Crucii Rosii. Miscarea Internationala de Cruce Rosie si Semiluna Rosie s-a nascut in 1859, la initiativa lui Henry Dunant (1828-1910), un om de afaceri elvetian, dupa una dintre cele mai sangeroase batalii ale secolului, "Batalia de la Solferino", care a facut 40.000 de victime. La 24 iunie 1859, Henry Dunant venise in nordul Italiei pentru a-l intalni pe Napoleon al III-lea in interes de afaceri. Impresionat profund de imaginea de dupa batalie, el a adunat oameni din satul invecinat si a petrecut trei zile, fara intrerupere, pentru a ingriji ranitii. Vorbele sale "Siamo tutti fratelli" (Suntem cu totii frati) au deschis inimile voluntarilor, care au ingrijit deopotriva inamici si compatrioti, conform site-ului www.crucearosie.ro.

› vrei mai mult