Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Busola indica doar polii magnetici, nu si cei geografici. Nordul geografic este punctul cel mai nordic al Pamantului si e stabilit in urma miscarii de rotatie a Pamantului fiind plasat pe axa de rotatie (Polul Nord). Din acest motiv Nordul geografic e stabil in timp. Nordul magnetic (cel indicat de busola) e stabilit in functie de magnetismul Pamantului (liniile campului magnetic care converg) si nu este stabil in timp; de asemenea, Nordul magnetic NU se afla intr-o pozitie precisa. Polul Nord magnetic se afla la o distanta de aproximativ 1.600 de km mai la sud de cel geografic, in nordul Canadei (Golful Hudson) si se aproximeaza ca s-a miscat mai mult de 1.000 de km catre Siberia, potrivit Universitatii Oregon State. Declinatia se micsoreaza cu aproape 1 grad, la fiecare 7 ani.
› vrei mai multBancul zilei
- Alo, doctore, veniti repede! Gigel al meu a inghitit doua sigurante, o rezistenta, o dioda si nu mai stiu ce alte mici dracovenii de la un televizor mai vechi de-al nostru. Ce sa fac cu el?
- Ati incercat sa-i puneti o antena?
Shop Clopotel.ro

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
_ _ _ _ _ _ _ D_ ST_
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "MEMORANDISTA"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro

Evenimentele zilei
24 iulie 1917
Incepe "Batalia de la Marasesti"
Batalia de la Marasesti a fost o serie de actiuni militare complexe desfasurate pe Frontul Roman, în perioada 24 iulie/6 august - 6 august/19 august 1917 în zona Vrancei in spatiul dintre raurile Siret si Putna si aliniamentul Muncelu - Marasesti. Batalia a avut ca rezultat esecul ofensivei germane si stabilizarea frontului din zona, pana la sfarsitul conflagratiei. Testeaza-ti cunostintele despre Primul Razboi Mondial in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro