Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


E bine sa te porti frumos cu prietenii din grup, chiar daca ei mai gresesc fata de tine. Nu lasa mandria sa iti strice imaginea. Toti stiu ca esti un exemplu de bune maniere cand vine vorba de comportament.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Busola indica doar polii magnetici, nu si cei geografici. Nordul geografic este punctul cel mai nordic al Pamantului si e stabilit in urma miscarii de rotatie a Pamantului fiind plasat pe axa de rotatie (Polul Nord). Din acest motiv Nordul geografic e stabil in timp. Nordul magnetic (cel indicat de busola) e stabilit in functie de magnetismul Pamantului (liniile campului magnetic care converg) si nu este stabil in timp; de asemenea, Nordul magnetic NU se afla intr-o pozitie precisa. Polul Nord magnetic se afla la o distanta de aproximativ 1.600 de km mai la sud de cel geografic, in nordul Canadei (Golful Hudson) si se aproximeaza ca s-a miscat mai mult de 1.000 de km catre Siberia, potrivit Universitatii Oregon State. Declinatia se micsoreaza cu aproape 1 grad, la fiecare 7 ani.

› vrei mai mult

Bancul zilei

la usa unui urs se aude un ciocanit...iese ursu,se uita in stanga si in dreapta...nimic cand colo se uita pe pragul usii shi vede un melc.nervos si tot mormaind ia melcul si-l arunca vreo 200 de metri.intra in casa shi se kulk la loc.dupa 20 de ani iar un ciocanit la usa ursului...deschide se uita in toate partile..nimic.se uita iarasi p prag...cand colo IAR acelasi melc:
-ce-ai cu mine?

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

MEMO_ _ NDIST_ 


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "MEMORANDISTA"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

8 mai 1859
Ziua Mondiala a Crucii Rosii

La 8 mai se celebreaza Ziua Mondiala a Crucii Rosii. A fost declarata, in 1859, drept Ziua mondiala a Crucii Rosii de catre Comitetul International al Crucii Rosii. Miscarea Internationala de Cruce Rosie si Semiluna Rosie s-a nascut in 1859, la initiativa lui Henry Dunant (1828-1910), un om de afaceri elvetian, dupa una dintre cele mai sangeroase batalii ale secolului, "Batalia de la Solferino", care a facut 40.000 de victime. La 24 iunie 1859, Henry Dunant venise in nordul Italiei pentru a-l intalni pe Napoleon al III-lea in interes de afaceri. Impresionat profund de imaginea de dupa batalie, el a adunat oameni din satul invecinat si a petrecut trei zile, fara intrerupere, pentru a ingriji ranitii. Vorbele sale "Siamo tutti fratelli" (Suntem cu totii frati) au deschis inimile voluntarilor, care au ingrijit deopotriva inamici si compatrioti, conform site-ului www.crucearosie.ro.

› vrei mai mult