Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Este o perioada destul de tensionata, si asta ar putea duce la neintelegeri in relatia cu prietenii de joaca. Pastreaza-ti calmul si incearca sa gasesti o solutie de compromis!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Heliul a fost descoperit pentru prima data in atmosfera soarelui, de unde i se trage si numele ("helios"=soare), de catre astronomul francez Pierre Jules Cesar Janssen, la 18 august 1868, analizand cromosfera Soarelui in timpul unei eclipse solare totale in Guntur, India.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Pe intinsul oceanului pe o pluta de salvare erau 4 naufragiati dintre care unul era preot. Dupa o saptamana li s-au terminat proviziile. Au mai rabdat ei vreo 3 zile de foame, apoi unul dintre ei zise:
- Nu se mai poate! Unul dintre noi trebuie sa moara.
- Da, zise preotul, dar Dumnezeu ne interzice sa luam viata unui semen de-al nostru.
- Atunci eu ma sacrific, zise tipul si lipi revolverul de tampla.
- Stai, nenorocitule! Sari preotul. Nu in creier! Este bucatica cea mai buna!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 4 out of 6   # Numar de greseli ramase: 2

_ _ _ _ _ _ _ _ T_ T_ _ 


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

11 iunie 1948
Se voteaza legea privind nationalizarea principalelor intreprinderi industriale, miniere, bancare, de asigurari si de transport

La 11 iunie 1948 Marea Adunare Nationala voteaza legea privind nationalizarea principalelor intreprinderi industriale, miniere, bancare, de asigurari si de transport (Legea nr. 119). Nationalizarea (sau etatizarea) este o masura politica prin care se face un transfer al proprietatii private in proprietatea statului, o inlocuire a proprietatii private cu proprietatea publica. Este opusul privatizarii. Aceasta masura politica este cunoscuta din Antichitate si a dat nastere domeniului public in Roma Antica. Termenul modern este mai degraba asociat social-democratiei sau nationalismului. Nationalizarea cunoaste epoca sa de aur in Europa intre 1945 si 1973, cand consensul politic care a urmat celui de-al Doilea Razboi Mondial este favorabil nationalizarii sectoarelor strategice din servicii si industrie. O nationalizare masiva a avut loc in toate statele fostului bloc estic, in perioada comunista, printre care si Romania. Sursa: Wikipedia

› vrei mai mult