Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Din cauza programului incarcat, se poate sa fi neglijat cititul unei carti sau a noutatilor, activitate pe care o faci zilnic. Poti totusi sa recuperezi, daca maine esti mai atent/a.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Platypus, un mini ornitorinc, poate sa para foarte dragalas, insa elibereaza un venin care, desi nu este fatal pentru om, poate provoca dureri infioratoare.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Claudiu Raducanu intra intr-un cazino din Bucuresti unde la intrare vede un automat de bauturi racoritoare. Pune niste fise inauntru si "pac" - o cutie de Coca Cola. Mai pune niste fise "pac" - cade o cutie de pepsi. Si tot asa pentru vreo 15 minute.
Un tip in spatele lui, asteapta rabdator minute bune. Dupa care isi pierde rabdarea si intreaba:
- Nu va suparati, imi dati voie sa folosesc si eu aparatul?
La care Claudiu Raducanu raspunde:
- Lasa-ma in pace mosule, nu vezi ca tot castig intr-una?

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 2 out of 6   # Numar de greseli ramase: 4

T_ _ _ _ _ _ AT


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

11 iunie 1948
Se voteaza legea privind nationalizarea principalelor intreprinderi industriale, miniere, bancare, de asigurari si de transport

La 11 iunie 1948 Marea Adunare Nationala voteaza legea privind nationalizarea principalelor intreprinderi industriale, miniere, bancare, de asigurari si de transport (Legea nr. 119). Nationalizarea (sau etatizarea) este o masura politica prin care se face un transfer al proprietatii private in proprietatea statului, o inlocuire a proprietatii private cu proprietatea publica. Este opusul privatizarii. Aceasta masura politica este cunoscuta din Antichitate si a dat nastere domeniului public in Roma Antica. Termenul modern este mai degraba asociat social-democratiei sau nationalismului. Nationalizarea cunoaste epoca sa de aur in Europa intre 1945 si 1973, cand consensul politic care a urmat celui de-al Doilea Razboi Mondial este favorabil nationalizarii sectoarelor strategice din servicii si industrie. O nationalizare masiva a avut loc in toate statele fostului bloc estic, in perioada comunista, printre care si Romania. Sursa: Wikipedia

› vrei mai mult