Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Iti trece prin minte sa faci cateva activitati sportive, doar iti trece, inca nu stii daca le vei duce la bun sfarsit.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Kriptonul (Kr) este un element chimic gazos. Kriptonul este un gaz nobil si rar, cunoscut pentru faptul ca este incapabil sa se asocieze intr-o maniera stabila cu alte elemente chimice. Kriptonul este folosit la umplerea becurilor cu incandescenta sau pentru a detecta scurgerile din containerele industriale sigilate. Kriptonul nu are legatura cu kriptonita, acel cristal verde din benzile desenate, ce are un efect nociv asupra lui Superman. Acel cristal verde este doar fictiune.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un scotian este cu afaceri la Paris. Dupa ce termina treburile, se gindeste sa se distreze cu o tipa din Franta. Negociaza cu una tariful in functie de posibilitatile sale, o duce la hotel, o dezbraca, se dezbraca si el.
- Domnule, ca sa fim linistiti, o facem cu prezervativ.
Tipul scoate din buzunar un pachetel, il desface si scoate un prezervativ mototolit, peticit si lipit in vreo 2-3 locuri.
- Domnule, eu sint o femeie de lux, ce vrei sa faci cu mizeria asta?
Tipa ia obiectul si-l arunca pe fereastra. Scotianul, disperat, striga:
- Stai, ce faci, l-am luat de la club pe inventar.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 3 out of 6   # Numar de greseli ramase: 3

_ _ _ _ _ _ I_ _ 


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

11 iunie 1948
Se voteaza legea privind nationalizarea principalelor intreprinderi industriale, miniere, bancare, de asigurari si de transport

La 11 iunie 1948 Marea Adunare Nationala voteaza legea privind nationalizarea principalelor intreprinderi industriale, miniere, bancare, de asigurari si de transport (Legea nr. 119). Nationalizarea (sau etatizarea) este o masura politica prin care se face un transfer al proprietatii private in proprietatea statului, o inlocuire a proprietatii private cu proprietatea publica. Este opusul privatizarii. Aceasta masura politica este cunoscuta din Antichitate si a dat nastere domeniului public in Roma Antica. Termenul modern este mai degraba asociat social-democratiei sau nationalismului. Nationalizarea cunoaste epoca sa de aur in Europa intre 1945 si 1973, cand consensul politic care a urmat celui de-al Doilea Razboi Mondial este favorabil nationalizarii sectoarelor strategice din servicii si industrie. O nationalizare masiva a avut loc in toate statele fostului bloc estic, in perioada comunista, printre care si Romania. Sursa: Wikipedia

› vrei mai mult