Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Bucura-te de tot ce iti ofera natura chiar daca momentan pare ca nu esti intr-o dispozitie buna! Atunci cand vei reusi sa apreciezi chiar si cele mai banale lucruri, o sa realizezi ca viata nu e chiar asa de rea si ca totul depinde de noi si de felul cum percepem lucrurile.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Ip este cea mai scurta denumire de localitate din Romania.

› vrei mai mult

Bancul zilei

O poveste evreiasca spune ca un sarac a gasit odata o punga cu 500 de ruble, suma care, la vremea respectiva, era o mica avere. Afland ca omul cel mai bogat din sat isi pierduse punga si ca oferea aducatorului 50 de ruble recompensa, omul i-a dus punga.
Bogatanul a numarat banii din punga, s-a incruntat si a spus saracului:
- Mda, vad ca te-ai servit deja. In punga mea erau 550 de ruble, iar acum nu mai sunt decat 500. Asa ca nu-ti mai datorez nici o recompensa.
Saracul, furios, l-a insfacat pe bogat si l-a dus in fata rabinului, unde fiecare si-a povestit versiunea lui. Rabinul i-a vorbit mai intai celui bogat:
- Sunt convins ca spuneti adevaraul, i-a spus el. Un om ca dumneavoastra nu ar putea sa minta.
Bogatul incepe sa se bucure si saracul sa se indigneze, cand rabinul s-a intors spre acesta din urma si i-a intins punga, spunandu-i:
- Tu, pe de alta parte, esti un om cinstit. Daca erai necinstit, ai fi pastrat punga.
Apoi, intorcandu-se iarasi catre bogatan, a incheiat:
- Prin urmare, punga pe care a gasit-o el nu este a dumneavoastra. Asa ca poate sa o pastreze pana cand i-o va cere adevaratul proprietar.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 3 out of 6   # Numar de greseli ramase: 3

_ _ _ _ _ _ I_ _ 


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 iunie 1917
Se stinge din viata Titu Maiorescu

La 18 iunie 1917 trecea in nefiinta Titu Liviu Maiorescu, academician, avocat, critic literar, filosof, pedagog, politician si scriitor, prim-ministru al Romaniei intre 1912 si 1914, ministru de interne, membru fondator al Academiei Romane, personalitate remarcabila a Romaniei la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului XX. Maiorescu este autorul celebrei teorii sociologice a formelor fara fond, baza junimismului politic si "piatra de fundament" pe care s-au construit operele lui Mihai Eminescu, Ion Creanga, Ion Luca Caragiale si Ioan Slavici. 

› vrei mai mult