Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Incepi sa interactionezi mai mult cu familia. Asta iti va da ocazia sa descoperi multe lucruri noi pe care nu le stiai despre unii membri ai familiei. Este un moment bun de reconectare si relaxare.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cel mai scump tablou este realizat de Gustav Klimt si valoreaza 135.000.000 dolari. Tabloul se numeste 'Portretul Adelei Bloch - Bauer'.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un barman era atat de sigur ca e cel mai puternic om din zona incat a pus in bar un afis cu un pariu permanent: cine poate sa mai stoarca o picatura dintr-o lamaie stoarsa de el primeste bautura gratis pe viata.
Intr-o zi apare un prapadit slab si cu ochelari si spune:
- As vrea ss incerc si eu!
Dupa ce s-au potolit rasetele, barmanul ia o lamaie, o stoarce si i-o da omului. Acesta o ia, o strange si mai stoarce cinci picaturi din ea, lasand muta pe toata lumea din bar. Barmanul, stupefiat, accepta ca a pierdut si il intreaba pe om:
- Unde lucrezi? Tai lemne, ridici greutati sau ce faci?
- A, nu, sunt contabil la fisc.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 3 out of 6   # Numar de greseli ramase: 3

_ O_ _ _ _ T_ _ _ _ 


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

11 iunie 1948
Se voteaza legea privind nationalizarea principalelor intreprinderi industriale, miniere, bancare, de asigurari si de transport

La 11 iunie 1948 Marea Adunare Nationala voteaza legea privind nationalizarea principalelor intreprinderi industriale, miniere, bancare, de asigurari si de transport (Legea nr. 119). Nationalizarea (sau etatizarea) este o masura politica prin care se face un transfer al proprietatii private in proprietatea statului, o inlocuire a proprietatii private cu proprietatea publica. Este opusul privatizarii. Aceasta masura politica este cunoscuta din Antichitate si a dat nastere domeniului public in Roma Antica. Termenul modern este mai degraba asociat social-democratiei sau nationalismului. Nationalizarea cunoaste epoca sa de aur in Europa intre 1945 si 1973, cand consensul politic care a urmat celui de-al Doilea Razboi Mondial este favorabil nationalizarii sectoarelor strategice din servicii si industrie. O nationalizare masiva a avut loc in toate statele fostului bloc estic, in perioada comunista, printre care si Romania. Sursa: Wikipedia

› vrei mai mult