Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Busola indica doar polii magnetici, nu si cei geografici. Nordul geografic este punctul cel mai nordic al Pamantului si e stabilit in urma miscarii de rotatie a Pamantului fiind plasat pe axa de rotatie (Polul Nord). Din acest motiv Nordul geografic e stabil in timp. Nordul magnetic (cel indicat de busola) e stabilit in functie de magnetismul Pamantului (liniile campului magnetic care converg) si nu este stabil in timp; de asemenea, Nordul magnetic NU se afla intr-o pozitie precisa. Polul Nord magnetic se afla la o distanta de aproximativ 1.600 de km mai la sud de cel geografic, in nordul Canadei (Golful Hudson) si se aproximeaza ca s-a miscat mai mult de 1.000 de km catre Siberia, potrivit Universitatii Oregon State. Declinatia se micsoreaza cu aproape 1 grad, la fiecare 7 ani.
› vrei mai multBancul zilei
Se spune ca in armata lui Napoleon era un soldat care ii semana atat de bine incat toata lumea credea ca este Napoleon travestit, venit in inspectie. Normal, chestia ajunge si la urechile lui Napoleon care se hotaraste sa vada cu ochii lui cat de mare e asemanarea. Il cheama la el pe soldat, il examineaza se uita ba in oglinda, ba la soldat si in cele din urma il intreaba:
- Asculta soldat, mama ta a fost servitoare la curtea tatalui meu?
- Nu, sa traiti, tatal meu a fost servitor la curtea mamei dvs!
Shop Clopotel.ro

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
MEMO_ A_ DISTA
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "MEMORANDISTA"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro

Evenimentele zilei
22 mai 2000
Ziua Internationala a Diversitatii Biologice
Incepand cu anul 2000, in fiecare an, la data de 22 mai, se sarbatoreste Ziua Internationala a Biodiversitatii, zi proclamata de catre Adunarea Generala a Natiunilor Unite. Data de 22 mai, reprezinta de fapt adoptarea textului Conventiei din anul 1992 in cadrul Conferintei diversitatii biologice din Nairobi. Printre principalele obiective pe care le urmareste Conventia se numara conservarea biodiversitatii si utilizarea corecta a resurselor. Romania a semnat Conventia pe data de 5 iunie 1992.