Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Cel mai adanc lac de pe Pamant este Lacul Baikal, din Siberia. Acesta are mai bine de 1,7 Km adancime iar apa de aici reprezinta aproximativ 20% din apa "dulce" aflata in stare lichida de pe Pamant. Din intreaga cantitate de apa a planetei doar (2,7%) o reprezinta apa dulce. Dar daca se are in vedere faptul ca numai 0,46% din volumul de apa dulce poate fi utilizat direct (restul fiind reprezentat de vaporii de apa din atmosfera, izvoare subterane, ghetari, zapada sau aisberguri) apa dulce disponibila pentru utilizare reprezinta de fapt numai 0,0124% din intreaga cantitate de apa a planetei. De retinut, ca ponderea apei din rauri, cu precadere utilizata in activitatea umana, este deosebit mica (0,01% din apa dulce si 00027% din volumul total de apa de pe planeta).
› vrei mai multBancul zilei
Soseste un taran la un stadion de lupte de cocosi. Tipul habar n-are despre aceste concursuri si se apropie de cineva care arata ca un bun cunoscator (palarie, trabuc si privirea respectiva) si il intreaba:
- Scuzati, in urmatoarea lupta, care e cocosul cel bun?
Omul raspunde:
- Cel bun e cel alb!
Prietenul nostru merge si pariaza o multime de bani pe cocosul alb. Incepe lupta si cel alb primeste o bataie de pomina. Suparat, omul nostru se indreapta catre consilierul lui si il cearta:
- Alo, domnule, n-ati spus ca cel bun era cocosul alb?
La care celalalt raspunde:
- Da, cel alb era cel bun, celalalt este un dobitoc.
Shop Clopotel.ro

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
M_ MORANDISTA
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "MEMORANDISTA"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro

Evenimentele zilei
22 mai 2000
Ziua Internationala a Diversitatii Biologice
Incepand cu anul 2000, in fiecare an, la data de 22 mai, se sarbatoreste Ziua Internationala a Biodiversitatii, zi proclamata de catre Adunarea Generala a Natiunilor Unite. Data de 22 mai, reprezinta de fapt adoptarea textului Conventiei din anul 1992 in cadrul Conferintei diversitatii biologice din Nairobi. Printre principalele obiective pe care le urmareste Conventia se numara conservarea biodiversitatii si utilizarea corecta a resurselor. Romania a semnat Conventia pe data de 5 iunie 1992.