Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


In prima parte a zilei nu vei avea chef de nimic si nu vei reusi sa te concentrezi pe lucruri simple. Dar de la pranz incolo vei reveni la normal.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Batalia pentru Normandia este considerata cea mai mare operatiune amfibie din istorie. A fost purtata in 1944 intre fortele germane si fortele Aliatilor ca parte a celui de-al Doilea Razboi Mondial. Operatiunile militare, cunoscute sub denumirea de Batalia pentru Normandia, au necesitat implicarea unui numar urias de soldati, aproape 3 milioane, care au traversat Canalul Manecii din Anglia pana pe plajele franceze ale Normandiei. Debarcarea din Normandia a fost una dintre cele mai importante operatiuni militare din al Doilea Razboi Mondial. De reusita acestei operatiuni a depins infrangerea Germaniei naziste, dar costurile victoriei uneia dintre cele mai mari batalii din istorie s-au tradus in pierderi de vieti omenesti colosale.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Intr-o zi se plimba Ion prin casa suparat ca nu mai are ce face, cand deodata da peste o valiza ascunsa sub pat.
deschide valiza se uita in ea si vede 300.000$ si 3 cartofi!!
o cheama pe sotia sa Elena.
aceasta ii raspunde:
-de fiecare data cand te-am inselat am pus un cartof in valiza.
- pai, zice Ion, sunt doar 3 cartofi deci nu e prea rau. dar cu cei 300.000$ ce poveste mai e??
-pai.....de fiecare data cand strangeam un kg. de cartofi ii vindeam!!!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 3 out of 6   # Numar de greseli ramase: 3

_ R_ _ _ _ _ _ _ 


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

8 iunie 1922
Ziua Mondiala a Oceanelor


La 8 iunie se celebreaza Ziua Mondiala a Oceanelor, instituita de Organizatia Natiunilor Unite in 1922, cu ocazia summitului de mediu de la Rio de Janeiro. Scopul Zilei Oceanelor este de a preveni poluarea din plastic dezvoltand solutii care duc la un ocean sanatos si nepoluat. Oceanele ocupa doua treimi din suprafata planetei si genereaza cea mai mare parte a oxigenului pe care il inspiram, absorb o mare parte din emisiile de dioxid de carbon, asigura hrana, nutrienti si regleaza clima. In aceasta zi eforturile se concentreaza atat pe atragerea atentiei asupra impactului pe care il au pescuitul excesiv, distrugerea habitatelor, poluarea oceanelor pentru viata marina si cea umana deopotriva, cat si identificarea de solutii pentru a micsoara daunele produse oceanelor. Descopera de ce este apa marii sarata, 4 factori importanti pentru care apa oceanului este sarata si De ce pe Terra este mai multa apa sarata decat dulce in sectiunea Afla ca sa stii din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult