Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Esti suparat/a si greu de multumit. Daca nu iti controlezi nervozitatea, risti sa ai neplaceri, atat la joaca, cat si acasa cu parintii. Pe seara, un prieten/a te scoate in parc pentru a te detensiona si pentru relaxare.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Se cunosc pe glob in total circa 1.100 de vulcani noroiosi.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un elev merge la cantina si singurul loc liber este langa un profesor.
Neavand ce sa faca, se aseaza langa el.
proful: porumbeii nu stau langa porci! elevul: bine..atunci eu imi iau zborul!!
Enervat, la lucrare, profesorul ii da cele mai grele subiecte...elevul le rezolva fara probleme..in pauza, profesorul merge la elev.
Proful: daca ar fi pe strada un sac cu desteptaciune si unul cu bani, pe care l-ai lua? elevul: pe cel cu bani! proful: eu l-as alege pe celalalt..elevul: ehh..fiecare cu ce n-are..enervat la culme, profesorul scrie pe lucrarea elevului "BOU"..la care copilul ii spune: dle profesor, v-ati semnat pe lucrarea mea dar nu ati scris nota!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 4 out of 6   # Numar de greseli ramase: 2

D_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

11 iunie 1948
Se voteaza legea privind nationalizarea principalelor intreprinderi industriale, miniere, bancare, de asigurari si de transport

La 11 iunie 1948 Marea Adunare Nationala voteaza legea privind nationalizarea principalelor intreprinderi industriale, miniere, bancare, de asigurari si de transport (Legea nr. 119). Nationalizarea (sau etatizarea) este o masura politica prin care se face un transfer al proprietatii private in proprietatea statului, o inlocuire a proprietatii private cu proprietatea publica. Este opusul privatizarii. Aceasta masura politica este cunoscuta din Antichitate si a dat nastere domeniului public in Roma Antica. Termenul modern este mai degraba asociat social-democratiei sau nationalismului. Nationalizarea cunoaste epoca sa de aur in Europa intre 1945 si 1973, cand consensul politic care a urmat celui de-al Doilea Razboi Mondial este favorabil nationalizarii sectoarelor strategice din servicii si industrie. O nationalizare masiva a avut loc in toate statele fostului bloc estic, in perioada comunista, printre care si Romania. Sursa: Wikipedia

› vrei mai mult