Distractie
Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)
Azi ti-ai dori sa faci primul pas intr-o relatie de prietenie. Iti doresti mai mult, dar inca nu esti sigur/a pe tine.
› vrei zodia taCultura generala
Planeta Mercur NU are atmosfera. Cu cat un corp ceresc e mai mic cu atat sunt mai mici sansele sa aiba atmosfera. Se intampla asta pentru ca forta de atractie este mica, adica atomii si molecule de gaz pot zbura in spatiu deoarece corpul ceresc nu ii poate mentine acolo, asa cum se intampla pe Pamant. Atunci cand NASA lanseaza o racheta in spatiu, aceasta trebuie sa atinga o viteza minima pentru a putea scapa de gravitatia Pamantului. Rachetele care nu ating aceasta viteza minima, numita viteza de evadare, cad inapoi pe Pamant. Orice obiect care se deplaseaza cu o viteza egala sau mai mare decat viteza de evadare, poate scapa si ajunge in spatiu. Gravitatia atrage inapoi orice obiect care se deplaseaza mai incet decat viteza de evadare. Viteza de evadare a Pamantului este de aprox. 11 km pe secunda. Avand o gravitatie mai mica, viteza de evadare a planetei Mercur este de aprox. 4 km pe secunda. Prin urmare, este mult mai usor sa ajungi in spatiu de pe Mercur, decat de pe Pamant. Din cauza aceasta cerul este negru tot timpul iar stelele se pot observa si pe timpul zilei.
› vrei mai multBancul zilei
Trei studenti plictisiti de moarte. La un moment dat unul din ei zice:
-Bai io zic sa dam cu banul, si sa facem asa: daca pica "marca" mergem la terasa, daca pica "banul" mergem la meci iar daca pica pe muchie ne apucam sa invatam...
Shop Clopotel.ro

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
M_ M_ _ A_ DISTA
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "MEMORANDISTA"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro

Evenimentele zilei
14 mai 1981
Are loc primul zbor al unui roman in spatiul cosmic
La 14 mai 1981 are loc primul zbor al unui roman in spatiul cosmic, Dumitru Prunariu, cu nava Soiuz-40. Zborul a durat 7 zile, 20 de ore si 42 de minute, activitatea spatiala desfasurandu-se la bordul statiei orbitale "Saliut 6".