Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Azi te vei bucura de calatoria pe care o faci. Nu te deranjeaza ca esti singur/a in aceasta calatorie. Ai timp sa gandesti linistit/a la ce urmeaza sa faci in urmatoarea perioada de timp.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Libelula e un pradator feroce si foarte eficient. 95 % din atacurile lor se termina prin capturarea prazii. Ca o comparatie, rechinii, unii dintre cei mai periculosi pradatori din lume, reusesc sa prinda doar jumatate din ceea ce vaneaza, iar leii, atat de temuti pe uscat, se multumesc doar cu un sfert din prazile pe care le ataca. Asta se intampla pentru ca leii urmaresc prada, nu o intercepteaza. Daca libelulele ar fi suficient de mari sa prinda gazele, leii ar muri de foame, la fel ca majoritatea pradatorilor terestri. Daca nu ar putea zbura libelulele ar muri de foame, din cauza faptului ca ele isi prind prada din zbor.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Intr-un bar, intra un tip foarte multumit:
- De baut la toata lumea. Fac cinste! Mi s-a nascut un fiu!
- Ce greutate?
- 4 kg!
- Lungime?
- 53 cm!
- Cum se simte sotia?
- Ea inca nu stie!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 2 out of 6   # Numar de greseli ramase: 4

_ _ _ _ _ _ _ _ U_ E


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

8 iunie 1922
Ziua Mondiala a Oceanelor


La 8 iunie se celebreaza Ziua Mondiala a Oceanelor, instituita de Organizatia Natiunilor Unite in 1922, cu ocazia summitului de mediu de la Rio de Janeiro. Scopul Zilei Oceanelor este de a preveni poluarea din plastic dezvoltand solutii care duc la un ocean sanatos si nepoluat. Oceanele ocupa doua treimi din suprafata planetei si genereaza cea mai mare parte a oxigenului pe care il inspiram, absorb o mare parte din emisiile de dioxid de carbon, asigura hrana, nutrienti si regleaza clima. In aceasta zi eforturile se concentreaza atat pe atragerea atentiei asupra impactului pe care il au pescuitul excesiv, distrugerea habitatelor, poluarea oceanelor pentru viata marina si cea umana deopotriva, cat si identificarea de solutii pentru a micsoara daunele produse oceanelor. Descopera de ce este apa marii sarata, 4 factori importanti pentru care apa oceanului este sarata si De ce pe Terra este mai multa apa sarata decat dulce in sectiunea Afla ca sa stii din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult