Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Ai parte de cateva momente mai incordate din cauza discutiilor cu un coleg/a sau cu un prieten/a. Reusesti totusi sa treci cu rapiditate peste acest incident. Pe seara se anunta musafiri.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Viata femeilor din Grecia era diferita de la un oras la altul in vechime. Ele nu se bucurau de niciun fel de drepturi, neputand nici macar sa dispuna liber de propriile lor bunuri.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Culmea globalizarii - Moartea printesei Diana:
O printesa engleza cu un amant egiptean are un accident intr-un tunel francez intr-o masina germana cu motor olandez, condusa de un belgian, care a baut wiskey scotian, urmarita fiind de paparazzi italieni, pe motociclete japoneze. Tu citesti asta pe un monitor corean, la un calculator taivanez, cu tehnologie americana, asamblat de muncitori din Bangladesh, intr-o fabrica din Singapore, transportat de indieni, descarcat de sicilieni si vandut de romani.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

11 iunie 1948
Se voteaza legea privind nationalizarea principalelor intreprinderi industriale, miniere, bancare, de asigurari si de transport

La 11 iunie 1948 Marea Adunare Nationala voteaza legea privind nationalizarea principalelor intreprinderi industriale, miniere, bancare, de asigurari si de transport (Legea nr. 119). Nationalizarea (sau etatizarea) este o masura politica prin care se face un transfer al proprietatii private in proprietatea statului, o inlocuire a proprietatii private cu proprietatea publica. Este opusul privatizarii. Aceasta masura politica este cunoscuta din Antichitate si a dat nastere domeniului public in Roma Antica. Termenul modern este mai degraba asociat social-democratiei sau nationalismului. Nationalizarea cunoaste epoca sa de aur in Europa intre 1945 si 1973, cand consensul politic care a urmat celui de-al Doilea Razboi Mondial este favorabil nationalizarii sectoarelor strategice din servicii si industrie. O nationalizare masiva a avut loc in toate statele fostului bloc estic, in perioada comunista, printre care si Romania. Sursa: Wikipedia

› vrei mai mult