Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Incepi sa interactionezi mai mult cu familia. Asta iti va da ocazia sa descoperi multe lucruri noi pe care nu le stiai despre unii membri ai familiei. Este un moment bun de reconectare si relaxare.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cel mai lung fluviu din Asia este Yangtze. Acesta masoara 6.380 km lungime.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un baietel este adus sa se inscrie la scoala, in timpul convorbirilor, directorul scolii il intreaba pe baiat:
- Cate anotimpuri cunosti?
Copilul se gandeste un minut si raspunde sigur:
- Sase!
Directorul:
- Dar daca te mai gandesti?... Hai, gandeste-te...
Copilul sta cateva clipe, apoi spune:
- Pe cuvant de onoare, nu tin minte sa mai fie... Sase!
Directorul se uita expresiv la mama baiatului, care se facuse rosie, tuseste un pic si ii invita sa iasa din birou. Afara, mama stanjenita il intreaba pe baietel:
- Deci, ce-a fost asta?
- Mama, mama... cu lacrimi in ochi spune baiatul: eu chiar nu tin minte alte "Anotimpuri", in afara de cele ale lui Vivaldi, Haydn, Piazzolla, Lussier, Ceaikovski si Glazunov!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 4 out of 6   # Numar de greseli ramase: 2

_ _ _ _ C_ _ _ _ 


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

11 iunie 1948
Se voteaza legea privind nationalizarea principalelor intreprinderi industriale, miniere, bancare, de asigurari si de transport

La 11 iunie 1948 Marea Adunare Nationala voteaza legea privind nationalizarea principalelor intreprinderi industriale, miniere, bancare, de asigurari si de transport (Legea nr. 119). Nationalizarea (sau etatizarea) este o masura politica prin care se face un transfer al proprietatii private in proprietatea statului, o inlocuire a proprietatii private cu proprietatea publica. Este opusul privatizarii. Aceasta masura politica este cunoscuta din Antichitate si a dat nastere domeniului public in Roma Antica. Termenul modern este mai degraba asociat social-democratiei sau nationalismului. Nationalizarea cunoaste epoca sa de aur in Europa intre 1945 si 1973, cand consensul politic care a urmat celui de-al Doilea Razboi Mondial este favorabil nationalizarii sectoarelor strategice din servicii si industrie. O nationalizare masiva a avut loc in toate statele fostului bloc estic, in perioada comunista, printre care si Romania. Sursa: Wikipedia

› vrei mai mult