Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Busola indica doar polii magnetici, nu si cei geografici. Nordul geografic este punctul cel mai nordic al Pamantului si e stabilit in urma miscarii de rotatie a Pamantului fiind plasat pe axa de rotatie (Polul Nord). Din acest motiv Nordul geografic e stabil in timp. Nordul magnetic (cel indicat de busola) e stabilit in functie de magnetismul Pamantului (liniile campului magnetic care converg) si nu este stabil in timp; de asemenea, Nordul magnetic NU se afla intr-o pozitie precisa. Polul Nord magnetic se afla la o distanta de aproximativ 1.600 de km mai la sud de cel geografic, in nordul Canadei (Golful Hudson) si se aproximeaza ca s-a miscat mai mult de 1.000 de km catre Siberia, potrivit Universitatii Oregon State. Declinatia se micsoreaza cu aproape 1 grad, la fiecare 7 ani.
› vrei mai multBancul zilei
un om avusese tot felul de animale: caini, pisici, hamsteri, papagali, orice! Acum voia ceva nou. Se duce la magazinul de animale si spune ca vrea ceva special. vanzatorul spune "am exact ce va trebuie! Un centiped cu 85 de picioare!" cumparatorul accepta. sta cu centipedul o saptamana, doua, o luna, un an si se plictiseste de el. fiindca nu avea ce face, ii spune: "mergem la o bere?"nimic. din nou, putin mai tare: "mergem mai la o bere?"tot nimic. de data asta, mult mai tare: "mergem boule la o bere?"atunci se aude o voce usoara: "boule, te-am auzit de prima oara, dar nu am terminat sa ma incalt!
› vrei mai multShop Clopotel.ro

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 3
_ _ _ ORA_ _ ISTA
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro

Evenimentele zilei
24 iulie 1917
Incepe "Batalia de la Marasesti"
Batalia de la Marasesti a fost o serie de actiuni militare complexe desfasurate pe Frontul Roman, în perioada 24 iulie/6 august - 6 august/19 august 1917 în zona Vrancei in spatiul dintre raurile Siret si Putna si aliniamentul Muncelu - Marasesti. Batalia a avut ca rezultat esecul ofensivei germane si stabilizarea frontului din zona, pana la sfarsitul conflagratiei. Testeaza-ti cunostintele despre Primul Razboi Mondial in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro