Va invitam sa va jucati si sa invatati cu "Big Brain"!

17 decembrie 2012, 13:12

Programul European “Virtual Stage Against Violence” este cofinantat de Comisia Europeana si implementat in patru tari partenere: Italia, Romania, Germania si Austria.

Intregul program are la baza ideea conform careia noile tehnologii au in momentul de fata o importanta covarsitoare in transmiterea informatiei si sunt din ce in ce mai accesibile copiilor si adolescentilor care, neutilizandu-le responsabil, pot fi expusi potentialelor riscuri prin prisma mesajelor distorsionate, legaturilor cu persoane care isi dau o identitate falsa, violenta si multe altele.

In acest sens, proiectul isi propune sa demonstreze potentialul pozitiv al noilor tehnologii si sa promoveze folosirea corecta a lor de catre copii si tineri si de a ii sustine in dezvoltarea lor.

O prima etapa a programului a constat in desfasurarea unei cercetari locale in toate cele patru tari partenere, cercetare ce avea in vedere identificarea comportamentului tinerilor in mediul online si evaluarea perceptiei parintilor si profesorilor cu privire la activitatile desfasurate de cei mici. La studiu au participat 100 de adolescenti, parintii lor si 50 de cadre didactice din Colegiul National ”Emil Racovita” din Bucuresti.

Pe baza rezultatelor obtinute au fost identificate riscurile la care tinerii se expun in mod frecvent. Aceste situatii potential negative au fost introduse in cadrul jocului educativ “Big Brain”, dezvoltat in cadrul programului.
Big BrainJocul are doua componente: una in care jucatorul are de trecut diverse etape in care el preia rolul de salvator si in care trebuie sa acumuleze cat mai multe puncte si una care presupune o testare a cunostintelor si viziunii lui asupra unor diverse situatii cheie ce tin de siguranta online a lui si a prietenilor sai. Toate situatiile de joc sunt inspirate din activitatea concreta si uzuala a adolescentilor si au ca scop directionarea catre un comportament sigur in navigarea online.

Un rol aparte il au comentariile oferite la fiecare raspuns pe care jucatorii il aleg. Acestea constau in interpretarea raspunsului oferit de catre jucator si in sfaturi practice pentru a beneficia de un mediu online sigur.

Pentru a consulta permanent viziunea lor cu privire la situatiile propuse, tinerii pot introduce in joc propriile comentarii care pot fi puncte de plecare in discutiile privind activitatea lor online.

In cadrul jocului “Big Brain” este disponibila o platforma de comunicare care faciliteaza schimbul intercultural intre tinerii din toate cele patru tari partenere.

Va invitam sa va jucati si sa invatati cu ”Big Brain”!

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Iuri Alexeievich Gagarin a fost primul om care a zburat in spatiul extraterestru, acesta realizand totodata si primul inconjur complet al planetei.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Profesoara ii spune elevului modern:
- Iti pun o intrebare:
- Bine doamna,dar una singura.
- Unde este Australia?
- Acolo,raspunse elevul
- Acolo,unde?
- Asta e daja alta intrebare

› vrei mai mult