Top 6 atractii pe care sa le vizitezi cu familia daca iti rezervi bilete de avion spre Barcelona

8 iunie 2017, 11:04

Vrei sa profiti de o vacanta de neuitat pe un taram de vis? Sa ratacesti alaturi de copiii tai în una dintre cele mai impresionante lumi acvatice din Europa, sa te bucuri de plaje special amenajate pentru copii, sa îti fie greu sa pleci dintr-un muzeu al stiintei sau dintr-un parc de distractii care are tot ce tu si copilul tau v-ati putea dori? Atunci, ar trebuie sa va rezervati bilete de avion spre Barcelona, o destinatie de poveste pentru o vacanta perfecta în familie. Nu îti lua doar copiii în orasul lui Gaudi, ci rezerva-le bilete de avion si bunicilor! O sa le placa poate chiar mai mult decat celor mici arhitectura orasului cand va urcati într-un tur pentru turisti pe linia albastra. Construieste-le cele mai frumoase experiente si depoziteaza-le în tolba cu amintiri! Amintirile din copilarie sunt de nepretuit!


Barcelona


Muzeul de stiinta, CosmoCaixa


La CosmoCaixa copiii nu o sa se plictiseasca defel, pentru ca sunt numeroase jocuri care le atrag atentia, acvarii cu pesti, animale de pe toate continentele, o padure scufundata, dinozauri pierduti si diferite ecosisteme care o sa le deschida pofta pentru mari descoperiri – pentru ca la CosmoCaixa te simti ca si cum ai vizita mai multe locuri de pe glob cu o singura calatorie. Pentru copii fascinati de univers si stele, e bine sa stii ca la muzeu pot sa se bucure si de un Planetariu. La fel ca majoritatea muzeelor din Europa, Muzeul de stiinta poate fi explorat gratuit în prima duminica din luna.


Muzeul dedicat copiilor e deschis de marti pana duminica, de la ora 10:00 pana la ora 20:00. Puteti sa îl vizitati dupa-masa, iar în weekend poate ar fi mai bine sa ajungeti dis-de-dimineata, la deschidere, de la ora 10:00. La fel ca majoritatea muzeelor din Europa, si Muzeul de stiinta poate fi explorat gratuit în prima duminica din luna. Biletul de intrare pentru copii la CosmoCaixa costa 2 euro pentru copii, iar adultii platesc 3 euro. E unul dintre cele mai ieftine obiective turistice din capitala Cataloniei.


Port Aventura, adrenalina si viteza


La o ora distanta de capitala Cataloniei ati putea sa petreceti o zi în familie în unul dintre cele mai mari parcuri de distractie din Europa. Merita sa ajungeti la Port Aventura mai ales daca pleci în vacanta alaturi de copii mai mari ca varsta. Adolescentii o sa fie cuceriti de roller-coasterul Ferrari de mare viteza care atinge peste 180 kilometri/ora, dar si de celelalte spatii de joaca si carusele, ori de calatoria cu trenuletul de lemn, care aminteste de modele de trenulet din lemn din secolele trecute. Intrarea costa în jur de 45 - 50 de euro, dar merita sa te abati pentru o zi mai ales daca îti rezervi bilete de avion spre Barcelona pentru mai multe zile. Un weekend scurs în orasul lui Gaudi trece prea repede.


Aquariumul, lumea fascinanta subacvatica


Barcelona Aquariumul


Daca faceti o plimbare în Portul Vell, trebuie numaidecat sa treceti pe la Aquariumul cu un tunel de 80 de metri în care va veti simti expusi pradatorilor acvatici, dar si uimiti de varietatea extraordinara de pesti si mamifere subacvatice. Cei mai spectaculosi pesti sunt cei din marile si oceanele tropicale. Nu o sa puteti retine sau recunoaste sutele de specii diferite de pesti si mamifere subacvatice, dar cu siguranta copiii vor ramane cu gandul la cel putin cativa dintre ei. Cand va întoarceti acasa s-ar putea sa fii nevoita sa cumperi un acvariu sau cel putin un pestisor Beta.


Biletul de intrare pentru copii între 3 si 4 ani costa 7 euro, copiii între 5 si 10 ani platesc 15 euro, iar adultii îsi pot cumpara un bilet cu 20 de euro. Ce-ar fi sa rezervi mai multe zboruri spre Barcelona, sa-i luati cu voi si pe bunici, surprinzandu-i placut cu o vacanta în familie? Pretul biletului la Aquarium pentru seniori peste 65 de ani costa 18 euro. Bebelusii au intrarea gratuita. E bine sa stii ca Acvariul e deschis zilnic, de la 10:00 dimineata, si ramane deschis pana seara tarziu, mai ales în lunile de vara. Cea mai buna perioada sa-l vizitezi e la deschidere sau seara tarziu, cu doua sau trei ore înainte de închidere. Acestea sunt intervalele cel mai putin aglomerate.


Parcul de distractie Tibidabo


Deasupra orasului e Parcul de distractii Tibidabo, unde puteti sa petreceti o zi în familie, cu buna-dispozitie garantata. Parcul are o istorie de cateva zeci de ani, iar atractii cum sunt avioanele si caruselul s-ar putea sa le provoace nostalgie chiar si adultilor greu de emotionat. Puteti sa va urcati în avioane sau în barcute care coboara pe tobogane cu apa, sa va plimbati cu trenuletul Tibidabo Express. Pentru copiii si adultii curajosi sunt si cateva încaperi ale groazei care merita descoperite. Daca te uiti dupa zboruri spre Barcelona si prinzi o zi din timpul saptamanii la destinatie, îti recomandam sa planifici iesirea la Tibidabo în jurul amiezii. În timpul saptamanii, parcul de distractie e mai putin aglomerat.


Copii mici de varsta, care au sub 90 cm înaltime, nu platesc intrare, iar cei sub 1.20 cm platesc doar 9 euro. Pentru adulti, costul unui bilet e de 25 de euro. Daca nu vreti sa platiti intrarea, puteti vizita doar partea gratuita din parc si biserica de pe dealul Montjuic, unde accesul e gratuit. Parcul are o zona care poate fi vizitata gratuita, dedicata copiilor foarte mici. E bine sa stii ca sunt restaurante în zona, asa ca veti avea unde servi masa. Cea mai frumoasa calatorie spre Tibidabo e cu Funicularul. Parcul de distractii e construit pe un frumos platou de observatie deasupra orasului, asa ca merita sa ajungi acolo daca vrei sa te bucuri de cele mai frumoase privelisti panoramice si sa scapi de aglomeratia din centrul urban.


Turul orasului cu autobuzul


Daca nu petreceti foarte mult timp la destinatie, e bine sa va rezervati bilete la Hop on/Hop off Barcelona, bus-ul turistic care poarta calatorii de la un obiectiv turistic la altul. Ai avantajul ca poti petrece mai mult timp în locurile care te intereseaza, urmand ca apoi sa iei urmatorul autobuz. Daca pleci în vacanta în Barcelona alaturi de copii, copiii o sa fie mai putin obositi daca optati pentru un tur cu autobuzul decat daca schimbati mai multe mijloace de transport în comun ca sa ajungeti de la un obiectiv turistic la altul. Cu siguranta, e varianta ideala pentru a explora Barcelona, mai ales daca prindeti locuri la etaj.


Bus-ul turistic pleaca din Piata Catalunya. Sunt mai multe rute turistice pentru care puteti opta printre care cea rosie, care include o plimbare prin Montjuic si Barceloneta, ruta verde - pe care daca o alegeti ajungeti la Forum si în zona portuara, si ruta albastra - pentru cei care vor sa descopere cele mai frumoase obiective turistice marca Gaudi. Ruta albastra are oprire la principalele obiective turistice din oras, cum sunt Sagrada Familia, Parcul Guell, Casa Batllo si Milla. Depinde doar de voi sa va hotarati ce vreti sa descoperiti.


Fantana magica din Piata Spania

Orice spectacol de muzica si lumini e atragator pentru copii. Asa ca de ce sa nu mergeti si voi sa vedeti spectacolul de la Fantana magica din Montjuic, frumos luminata pe timp de noapte? Daca îti rezervi bilete de avion spre Barcelona în perioada verii, e foarte probabil sa prinzi si concerte de muzica în aer liber sau festivaluri care au loc în apropiere.


Barcelona Fantana magica


În timpul verii, spectacolul începe la ora 21:00, asa ca poti sa îti trece acest obiectiv pe lista celor care pot fi vazute dupa ce ati luat cina în oras. Tot ce trebuie sa faceti e sa ajungeti în Piata Spania unde spre seara vin grupuri de turisti din toate directiile ca sa asiste la spectacol. S-ar putea sa fie destul de aglomerat, dar merita sa ajungi acolo, mai ales daca prinzi un loc bun. Spectacolul tine aproximativ jumatate de ora.


Cand sa îti rezervi bilete de avion spre Barcelona?


Oricand! Orasul mediteraneean e binecuvantat cu sute de zile de soare pe an, iar vremea de acolo e blanda chiar si cand noi ne aflam în mijlocul celei mai naprasnice ierni din Romania. Daca nu rezistati foarte bine la temperaturile ridicate din lunile iulie si august, e bine sa evitati sezonul estival, care se întampla sa fie si perioada cea mai aglomerata, cand orasul lui Gaudi e invadat si cucerit de turisti. Iar acest lucru e usor de înteles pentru ca oriunde ti-ai întoarce privirea în capitala Cataloniei, gasesti un motiv de minunare si fascinatie.


Pentru ca atunci cand calatoresti alaturi de copii, conteaza cat de mult timp petreci pe drum, e bine sa stii ca poti sa îti rezervi nu doar bilete de avion Bucuresti-Barcelona, ci poti sa cumperi bilete de avion si din orasele de provincie, cu escala. Daca nu vrei sa ai o escala prelungita în Bucuresti, poti sa îti faci singura conexiunea, si sa rezervi un bilet low-cost pe ruta interna. Mai ramane sa pregatesti bagajele! Vacanta copiilor începe curand. Voi ce vacante si escapada urbane v-ati planificat pentru vara 2017?

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


In prima parte a zilei nu vei avea chef de nimic si nu vei reusi sa te concentrezi pe lucruri simple. Dar de la pranz incolo vei reveni la normal.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Un ou fiert mancat dimineata este atat de consistent incat poate tine de foame pana dupa amiaza.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Chiar inainte de Craciun, un politician cinstit, un avocat binevoitor si Mos Craciun se aflau in liftul unui hotel foarte select. Inainte ca usa sa se deschida, observa o bancnota de o suta de mii pe jos. Care dintre cei trei ridica bancnota?
Raspuns: Mos Craciun - bineinteles, ca ceilalti doi nu exista!

› vrei mai mult