Tinerii din Romania inlocuiesc invatarea prin memorare cu metode alternative, aplicate

20 noiembrie 2012, 17:28

UPC Romania promoveaza un model de educatie concentrat pe inovare

 80% dintre tineri considera ca sistemul de invatamant este preponderent teoretic, cu putine inclinatii practice. Aceasta perspectiva ii determina pe 71% dintre ei sa se implice in activitati extrascolare care sa le dezvolte aptitudini aplicate1.

Prin intermediul proiectului Tech School, UPC ii sprijina pe tinerii dornici sa invete prin aplicare si ii inspira sa isi dezvolte noi aptitudini. Platforma marcheaza astazi o etapa noua de dezvoltare, prin organizarea Cool School. Evenimentul a fost gandit ca un incubator de solutii in care participantii primesc provocarea de a aplica imediat cunostintele pe care le acumuleaza intr-o zi. Totodata, Cool School le ofera ocazia tinerilor inscrisi in program sa isi intalneasca mentorii.
Aurora SimionescuDirect din laboratoarele de cercetare de la Stanford, Aurora Simionescu vine in Romania cu ocazia Cool School pentru a-i cunoaste pe tinerii care vor sa descopere si sa exploreze noi planete si galaxii. Aurora Simionescu este unul din cei mai importanti mentori Tech School, iar descoperirile sale revolutionare din domeniul astrofizicii reprezinta o sursa de inspiratie pentru tinerii inscrisi pe platforma. Aurora va sustine un workshop unic pentru ei, in care le va dezvalui cele mai noi cercetari in domeniul energiei si materiei intunecate, domeniu ce sta la baza intelegerii fenomenului de expansiune a Universului.
Tinerii din Romania inlocuiesc invatarea prin memorare cu metode alternative, aplicate20 de tineri care au inscris proiecte pe platforma Tech School vor lua parte la experienta Cool School. In cadrul evenimentului ei vor afla cum se transforma cele mai noi si performante limbaje de programare web pentru sisteme mobile, intr-un workshop prezentat de Victor Manz, profesor la Colegiul Tudor Vianu. Totodata, participantii vor experimenta miscari complexe, similare inteligentei artificiale, in demonstratii de fotbal robotic realizate de echipa inventeaza.ro. Nu vor lipsi nici cursele de roboti linefollower, duelurile robotice si cocktailurile create de un brat robotic, realizate de Alin Jderu si Viorel Spinu – Robofun.ro.

De asemenea, reprezentantii Lab501 le vor arata celor prezenti cum se poate obtine maximum de performanta chiar si din cel mai banal hardware. Cei 20 de tineri vor trece intr-o secunda de la micro la macrocosmos prin dialogul dintre Adrian Buzatu, cercetator roman la CERN si Aurora Simionescu, cercetator in astrofizica si cosmologie - Stanford University, NASA/Einstein Postdoctoral Research Fellow. La final, Cabral le va povesti cat de importanta este pasiunea continua pentru inovatie in initiativa lor de a-si construi ideile si de a-si promova proiectele.
Tabara Tech School„Expresia Sky is the limit! nu se aplica pentru acesti tineri. Ei au trecut deja demult de marginile galaxiei noastre, atat prin cunoastere, cat si prin ambitie. Au nevoie de oameni si programe educationale precum Tech School care sa le arate cum imaginatia se transforma accelerat in inspiratie si, in cele din urma, in inovatie, chiar de la varsta lor”, crede Aurora Simionescu, cercetator in astrofizica si cosmologie - Stanford University, NASA/Einstein Postdoctoral Research Fellow.

„Viziunea companiei noastre referitoare la educatie se potriveste perfect acestui nucleu de tineri. Noi credem ca educatia are mai mult decat rolul de a conferi cunostinte: are potentialul de a genera inovatie.Tech School este o platforma esentiala pentru raspandirea acestui efect la nivelul unei intregi generatii. 20 dintre cei mai creativi tineri inscrisi pana in prezent pe www.techschool.ro pasesc astazi intr-un accelerator de idei inovatoare – Cool School – si vor fi cu un pas mai aproape de visurile lor”, declara Severina Pascu, CEO UPC Romania.
Tabara Tech SchoolProgramul educational Tech School, initiat de UPC Romania in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii din Romania, dezvolta aptitudinile in aria tehnologiei pentru tinerii cu varste cuprinse intre 11 si 19 ani. Prin metode alternative de invatare, Tech School ii determina, in acelasi timp, sa se intoarca si la stiintele exacte, necesare pentru crearea de noi tehnologii inovatoare.

Pe platforma www.techschool.ro, peste 200.000 de tineri au dialogat si au accesat pana in prezent resurse online din toate cele trei domenii de viitor abordate de Tech School: programare web, robotica si astronomie. in 4 luni de la momentul lansarii, Tech School a strans deja in jurul sau o comunitate de peste 3.000 de utilizatori activi. Aceasta este formata din tineri care au inscris proiecte, dar si din vizitatori interesati de tehnologie si noutatile din domeniu, ideile de pe platforma si tutorialele realizate de mentorii Tech School.
Tabara Tech SchoolCopiii si tinerii care se inscriu pe www.techschool.ro sunt indrumati in cadrul programului de unii din cei importanti mentori romani: Adrian Stoica - Lead Researcher, Advanced Robotics in cadrul NASA/JPL, Aurora Simionescu - cercetator in astrofizica si cosmologie - Stanford University, NASA/Einstein Postdoctoral Research Fellow si Emi Gal - CEO al start-up-ului international Brainient. Ei sunt vizionarii in robotica, astronomie si programare web, cele trei domenii de viitor abordate pe platforma. Artistul Guess Who, reprezentantul noului val in muzica generatiei actuale, sustine, de asemenea, Tech School.

Programul si concursul de idei continua pe platforma www.techschool.ro, iar in 2013 vor fi desemnate cele 3 proiecte castigatoare. Acestea vor fi transformate in prototipuri cu sprijinul UPC Romania, iar premiul special Tech School consta intr-un loc in tabara de vara NASA.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Daca timpul este frumos, vrei sa profiti la maxim de el. O plimbare in parc sau chiar o alergare nu strica.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cel mai rapid gol la Campionatul Mondial din 2002 a fost marcat de turcul Hakan Sukur in secunda 11.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Alinuta: - Mama, daca ai fi in locul meu, te-ai marita cu Gicu?
Mama: - Fata draga, uita-te in oglinda! Daca as fi in locul tau m-as marita cu oricine

› vrei mai mult