Sfaturi de frumusete de care trebuie sa stii ! Descopera aici trucurile pentru a arata mereu fresh

28 martie 2016, 13:52

Buna fetelor,

V-ati intrebat vreodata de ce unele lucruri par a fi asa dificile? De ce parintii incep sa nu va mai inteleaga si mereu va cicalesc? Cei din jur va spun ca ar fi mai bine sa faceti lucrurile asa, nu in alt fel? Hmmm... Este clar ca cineva trebuie sa aiba ceva de spus aici... Haideti sa descoperim impreuna micile trucuri care va vor face sa aveti mai multa incredere in fortele proprii, zi de zi.

 

Sfaturi de frumusete



Igiena personala zilnica - un ritual intim necesar

Foarte importanta pentru fiecare dintre noi este sanatatea inainte de toate, iar pentru faptul ca zilnic intram in contact direct sau indirect cu alte persoane, ne jucam cu animalutele noastre preferate sau doar ne ducem la scoala (liceu, facultate, depinde dupa caz), trebuie sa avem macar un minim bagaj de cunostinte pentru intretinerea si pastrarea igienei zilnice.


Cat de important este dusul zilnic?

Se stie ca un dus zilnic ne energizeaza si ne face sa ne simtim mai siguri in corpul nostru, dar si mai mult de atat, in pielea noastra. Stiati ca pielea este cel mai mare organ al corpului si necesita multa atentie si hidratare? O piele curata va avea mereu un aspect fin, o elasticitate crescuta, iar aspectul natural va fi mereu asociat cu tineretea (care in viziunea multora este de invidiat). Nu trebuie sa exageram evident, nu trebuie sa facem 3 dusuri pe zi decat daca chiar este necesar.

Este recomandat ca pentru alegerea unui sampon sa citim instructiunile de folosire si continutul si sa alegem mereu produse ce contin cat mai putini parabeni.

 

Sapunul fie ca este cel solid fie ca este lichid, este cel mai bun inamic in lupta cu microbii. Nu trebie sa ezitam sa il folosim in combinatie cu apa de cate ori simtim nevoia. Numai astfel evitam raspandirea microbilor, esential pentru sanatatea noastra dar si a celor din jur.


Periuta si pasta de dinti

Trebuie sa stim ca acestea sunt cele mai importante pentru a avea o respiratie placuta si sanatoasa si care ne va tine departe de medicul stomatolog si de aparatele lui enervante. Poti alege periajul dentar zilnic de doua ori pe zi, dimineata si seara, pentru ca te ajuta la eliminarea resturilor alimentare care pot altereaza smaltul dintilor, producand in timp inesteticele carii ce pot duce ulterior la pierderea dintilor.


Podoaba capilara mereu frumoasa

Multa lume zice ca baietilor le plac fetele cu parul lung – cu totii avem o colega cu parul foart lung frumos, stralucitor si apreciat, ne e asa? Secretul fetelor cu parul lung are la baza o ingrijire corespunzatoare, un periat zilnic fara  agresare, o protejare de razele soarelui vara dar si impotriva frigului pe timpul iernii. Foloseste produse adaptate tipului tau de par. Daca ai parul gras, nu exagera cu spalatul ! Spalatul in exces accentueaza cresterea productiei de sebum la nivelul scalpului Daca din contra, ai parul uscat, foloseste si un balsam pentru ca altfel va arata neingrijit.

 

Daca ai parul cret sau onulat, foloseste produse hidratante si usuca-l mai putin cu foehn-ul. In acest fel vei avea buclele mai definite. Tunde-te odata la maxim 2 luni ( macar varfurile) si alege tunsoarea care ti se potriveste cel mai bine in functie de trasaturile fetei. Nu este recomandat vopsitul intrucat pe termen lung s-a dovedit ca altereaza radacina si ulterior duce la pierderea parului.

Cosmeticele si tipurile de ten - preocuparea zilnica

Fiecare dintre noi stim care sunt tipurile de ten intalnite: uscat, normal, gras, mixt, cuperozic sau acneic. Este foarte important ca in primul rand sa iti identifici tipul de ten - cel mai bine este sa te duci la un dermatolog pentru a afla aceasta informatie. Sfatul prietenelor poate fi util de multe ori, insa mai important este sa stii exact cu ce ai de-a face de la un specialist.. In functie de tipul de ten, trebuie sa alegi cosmeticele care ti se potrivesc cel mai bine.

 

Asa cum unui ten uscat ii trebuie o crema hidratanta sau mineralizanta, unui ten gras care este similar cu cel acneic, se alege o crema delicata,  matifianta si care sa nu irite. Nu uita de curatarea temeinica in fiecare seara inainte de culcare si dimineata, inainte sa aplici make-up-ul.

 

Sfaturi de frumusete



Niciun produs cosmetic nu te face mai frumoasa daca il folosesti in exces

Un chip frumos, luminos, unde se vede tenul tanar este mult mai apreciat decat unul incarcat si pictat in exces. Mai mult, cosmeticele nu fac altceva decat sa intre in pori distrugandu-le elasticitatea si posibilitatea de a se proteja de intemperii. Intr-un por lipsit de elasticitate vor intra cu usurinta particule de praf, microbi, polen care vor crea la nivelul fetei adevarate probleme. Pnu uita ca produsele de make-up au mai multe roluri : acelea de a acoperi un defect, de a infrumuseta si de a accentua anumite trasaturi.

Alegerea culorilor in make-up, in functie de ocazie

Cine nu s-a trezit intr-o dimineata fresh si cu chef de a se machia deosebit si de a adauga putina culoare pe chip? Se recomanda folosirea cu masura a produselor de make-up si e bine de stiut ce tip de machiaj vei alege.

 

Tipurile de machiaj sunt:

Machiajul natural sau de zi : este cel mai apreciat , iar pe zi ce trece cat mai multe femei inteleg acest lucru indiferent de varsta. Fiind un machaij minimalist, este folosit de persoanele aflate pe fuga si care vor sa aiba tenul mai luminos fara a depune mult effort.

Tips: Foloseste pentru ochi doua nuante de fard nude sau maro ( unul mai deschis pentru interiorul ochilor si unul mai inchis pentru exterior). Privirea va fi mai luminoasa! Nu uita sa ai mereu cu tine un gloss transparent sau roz pal si un balsam de buze.

Machiajul smokey pentru seara, special conceput pentru a scoate in evidenta trasaturile in conditii de lumina scazuta. Foloseste-l cand iesi in oras cu baiatul de care iti place sau daca te duci la o petrecere.

Tips: Poti sa iti accentuezi cu un creion dermatograf ochii si sa porti un ruj de culoare neutra sau un gloss. O alta varianta este sa iti accentuezi privirea doar cu un rimel si putin fard si sa folosesti un ruj de culoare intensa pe buze. Atentie! Nu abuza de nuantele stridente de ruj precum roz sau rosu intens mai ales daca si machiajul ochilor este unul puternic

Machiajul rock : se folosesc in exces produsele de makeup si de cele mai multe ori atunci cand se doreste sa se exprime o atitudine sau o stare – prin accentuarea ochilor, rujuri in culori inchise, etc.

Machiajul dramatic folosit de celebritati pe platoul de filmat sau in sedinte foto, nicidecum pe strada sau la scoala.

 

Sfaturi de frumusete



Ce ne facem cand incep sa ne apara fire de par nedorite?

Chiar daca am auzit in jurul nostru si mai nou vedem si la noi ca incep sa ne apara fire de par pe diverse parti ale corpului, picioare, maini, abdomen, mustata sau perciuni,  nu trebuie sa ne speriem. Este perfect normal, iar acesta este un semn ca mai facem un pas inainte catre maturizare. Acesta este momentul cand organismul nostru incepe sa produca hormoni foarte necesari in dezvoltarea armonioasa. Micutele fire de par nu sunt de cele mai multe ori o problema, dar in timp aceste pot creste iar cand sunt mari se poate trece eliminearea acestora.

 

Pentru eliminarea firelor nedorite avem si aici cateva solutii cum ar fi:

Crema depilatoare care topeste firul de par la suprafata

Aparatele de ras cu lama taie firul de par la nivelul pielii dar procesul trebuie repetat la 2-3 zile.

Epilatoarele electrice pot fii o solutie de moment – uneori insa, din cauza vitezei de rotire a pensetelor, firele de par ajung sa fie mai mult rupte decat scoase din radacina.

Aparatul de epilat cu ceara este un produs popular, folosita acasa dar si la saloanele de cosmetica. Poti incepe cu un kit de epilat cu ceara ce un contine:
- un aparat de epilat
- ceara de epilat
-hartie de epilat
-ulei dupa epilat

Aceastea iti asigura pana la 3 -4 saptamani o viata fara firele de par. Aceasta metoda duce la slabirea si subtierea foliculului firului de par, astfel ca in timp va fi cazul sa repeti procedeul mult mai rar. 

Exista 2 tipuri:
- ceara de epilat traditionala -  se ia cu mana dupa ce a fost aplicata cu o spatula
- ceara de epilat de unica folosinta - se ia cu o hartie speciala (benzi de hartie de epilat). Se pot comanda online kituri de epilat cu ceara iar tehnica de epilat cu ceara se poate invata repede cu ajutorul filmuletelor de pe net.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Bratele caracatitelor se numesc tentacule. Aceste tentaculele sunt prevazute cu ventuze. Pentru a prinde hrana sau pentru a se lipi de stanci caracatita isi foloseste aceste ventuze.

› vrei mai mult

Bancul zilei

de ce umbla oltenii cu scara dupa ei?
ca is prosti de cad in gropi si sa mai poata iesi

› vrei mai mult