Majorarea alocatiilor a fost amanata

22 februarie 2019, 17:13

Alocatii

Majorarea alocatiilor pentru copiii nu se va face incepand cu 1 martie.

Cresterea alocatiilor se putea face in cazul in care presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, ar fi promulgat bugetul pentru 2019, propus de Guvern.

Klaus Iohannis a respins insa acest buget spunand ca acesta este unul nerealist, supraevaluat si intarziat.

Seful statului a precizat ca, in concluzie, sesizeaza la CCR Legea bugetului de stat pe 2019. Majorarea alocatiilor, coform OUG adoptata de guvern, se face in luna urmãtoare adoptarii bugetului.

Guvernul a adoptat ordonanta pentru majorarea alocatiilor pentru copii din luna urmatoare celei in care intra in vigoare Legea bugetului de stat pe anul 2019.

Astfel, incepand cu data de 1 a lunii urmatoare intrarii in vigoare a Legii bugetului de stat pe 2019, cuantumul alocatiilor de stat pentru copii va fi urmatorul:

300 lei pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani, in cazul copilului cu handicap;

150 lei pentru copiii cu varsta cuprinsã intre 2 ani si 18 ani, precum si pentru tinerii care au împlinit varsta de 18 ani si urmeaza cursurile invatamantului liceal sau profesional, organizate în conditiile legii, pana la terminarea acestora;

300 lei pentru copiii cu varsta cuprinsa între 3 ani si 18 ani, in cazul copilului cu handicap.

"Masura a fost luata ca urmare a deciziei Parlamentului Romaniei, de suplimentare a bugetului Ministerului Muncii si Justitiei Sociale, cu suma de 2,13 miliarde lei, in vederea majorarii alocatiilor de stat pentru copii, prin Legea Bugetului pe anul 2019", precizeaza Guvernul.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cel mai mare si mai scump set LEGO vine din universul Star Wars. Acesta contine 7451 de piese si costa in jur de 800 de dolari.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Cum traverseaza americanii strada de la 11 septembrie incoace?
Se uita in dreapta, se uita in stanga, se uita in sus...

› vrei mai mult