Lucruri pe care nu ar trebui sa le mai faci online

7 martie 2017, 16:00

Retelele sociale sunt pline de oameni care nu stiu cum sa se comporte atunci cand sunt online. Peste tot zaresti mesaje pline de ura, jigniri si cuvinte urate. Tu cam cat de mult gresesti atunci cand esti online? Cate lucruri bifezi din lista de mai jos?

1. Barfesti!
Lucruri pe care nu ar trebui sa le mai faci onlineA venit timpul sa renuntam la barfa. Nu e treaba nimanui ce face alta persoana cu viata sa. Maturizeaza-te! Daca lasi astfel de mesaje trebuie sa te opresti pentru ca devii penibil.

2. Dai mai departe stiri false!
Lucruri pe care nu ar trebui sa le mai faci onlineIti ia cam 2 secunde sa cauti si sa verifici o informatie primita pe e-mail sau retelele sociale. Nu da mai departe stirile false care folosesc cuvintele: soc, n-o sa-ti vina sa crezi, de necrezut. Nu se intampla nimic din ceea ce scrie in acele mesaje, stai linistit.

3. Folosesti apelative ca: graso, urato, slabanoago etc
Lucruri pe care nu ar trebui sa le mai faci onlineChiar crezi ca e ok sa ii spui unei persoane ca e urata sau grasa? Iti zicem noi - nu e ok. Fiecare persoana trebuie tratata cu respect, fie in viata reala, fie in mediul online.

4. Postezi muuuulte fotografii cu tine
Lucruri pe care nu ar trebui sa le mai faci onlineNu e nevoie sa postezi douazeci de selfiuri cu tine. Unul sau doua sunt suficiente. Doar nu vrei sa credem ca suferi de narcisism.

5. Scrii statusuri criptice
Lucruri pe care nu ar trebui sa le mai faci online"Sunt suparat/trist/enervat" - asta ar fi unul dintre statusurile criptice pe care le folosesc unele persoane cand cauta atentie. Daca sunt intrebati ce au patit, nu vor sa vorbeasca. Nu face si tu la fel. Daca ai ceva de spus, spune!

Ce alte greseli comiti cand folosesti internetul?

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

In anii 2000 era o medie de 12 nou-nascuti dati din greseala altor parinti... zilnic!

› vrei mai mult

Bancul zilei

De ce guma a tramversat strada?
Pentru ca era lipita de un picior de gaina.

› vrei mai mult