Karpatia Horse Show 2018 - Un summum al elegantei ecvestre pe Domeniul Cantacuzino de la Floresti!

5 octombrie 2018, 08:31

Pe Domeniul Cantacuzino din Floresti, Prahova, a luat sfarsit duminica trecuta editia cu cele mai spectaculoase propuneri pentru public a Karpatia Horse Show. Intre 28 si 30 septembrie, calareti romani si straini, 150 de cai, maestri in arta ecvestra, arbitri internationali si conducatori de atelaje si-au dat intalnire la acest eveniment hipic unic in sud-estul Europei, pe elegantul domeniu de 120 de hectare, clasat monument istoric de importanta nationala.

Karpatia Horse Show 2018

Pe Domeniul Cantacuzino din Floresti, Prahova, a avut loc week-endul trecut cea mai spectaculoasa editie de pâna acum a Karpatia Horse Show, un eveniment pe care publicul s-a obisnuit sa-l astepte cu nerabdare în fiecare an. În aceasta a cincea editie, care s-a desfasurat între 28 si 30 septembrie pe elegantul domeniu de 120 de hectare, clasat monument istoric de importanta nationala, si-au dat întalnire calareti români si straini, nu mai putîn de 150 de cai, maestri în arta ecvestra, arbitri internationali si conducatori de atelaje, care au contribuit la succesul aclamat de toti al acestui eveniment hipic, unic în sud-estul Europei.

Karpatia Horse Show 2018

Pe parcursul celor trei zile, peste 10.000 de spectatori s-au bucurat, într-o atmosfera vibranta, de competitii internationale de înalt nivel : în primul rând concursul complet international 3* si
Concursul International de Atelaje cu doi cai 3*, precum si de alte concursuri nationale si internationale pentru discipline variate si show-uri ecvestre.

Karpatia Horse Show, eveniment realizat, an de an, împreuna cu Federatia Ecvestra Internationala (FEI) si Federatia Ecvestra Româna (FER) a beneficiat anul acesta de participanti si arbitraj international din Marea Britanie, Belgia, Austria, Bulgaria, Irlanda, Letonia, Polonia, Norvegia, Ungaria, precum si de prezenta comentatorului Spencer Sturmey, invitatul nostru special, care a prezentat de-a lungul carierei sale competitii international de renume din Marea Britanie, precum cele de la Burghley, Blenheim sau Hartpury.

Pentru a amplifica rezonanta internationala de care
Karpatia Horse Show se bucura, anuntam pentru 2019 introducerea Concursului Complet International pentru calareti si cai 4* si încadrarea competitiei ca etapa de calificare pentru Olimpiada Tokyo 2020.

Suntem foarte încântati, atât eu, cât si restul echipei, la finalul celei mai de succes editii de pâna acum a Karpatia Horse Show. Spatiul ecvestru si-a recapatat stralucirea de alta data, iar campionii au avut parte de gloria binemeritata! Recenziile primite au fost grozave dar, totusi, sa nu uitam ca în spatele acestui eveniment se afla munca titanica a unei echipe”, a declarat Mihnea Vîrgolici, directorul evenimentului Karpatia Horse Show 2018.

Marea câstigatoare a editiei 2018 a fost britanica
Roberta (Roo) Fox încheind editia cu doua medalii de aur si una de bronz. În cadrul Concursului Complet International 3*, ea s-a clasat pe locurile I si III cu caii Eldorado van der Otterdijk si Fleet Street si a câstigat Concursul Complet International 2* cu calul Foguete de Valada. La competitia de 3*, locul II i-a revenit lui Peter Tuska din Ungaria, iar la competitia de 2*, lui Michael McGaffin, reprezentând Irlanda, tara figurând pentru prima oara la Karpatia Horse Show.

Concursul International de Atelaje cu doi cai 3*, disciplina la care România este în Top 10 Mondial, a fost câstigat de
Eduard Bartha care s-a clasat pe primele doua locuri iar Babo Kalman a ocupat locul 3. România a mai câstigat o medalie de aur la Concursul Complet International 1* prin Calin Nemes, o medalie de argint, la Concursul Complet National Intro prin Sandra Takacs si una de bronz tot prin Sandra Takacs la Novici. La PreNovici, Catalina Sfetea de la C.S. Steaua s-a clasat pe locul I, Adrian Budean de la Universitatea Cluj pe locul II si Rares Bradatean pe locul III. Alte medalii au revenit Bulgariei si Ungariei.

Concursul Complet, competitia definitorie a evenimentului, s-a compus ca de obicei din trei probe, desfasurate în decursul a trei zile: dresaj, cross-country si sarituri peste obstacole, facând apel la o multitudine de aptitudini, atât din partea calaretului, cât si din partea calului (antrenat pentru toate trei probele): maiestrie, disciplina, rezistenta, viteza.
Cel mai intens moment al
Concursului Complet a fost proba de cross-country, care s-a desfasurat în cea de-a doua zi de concurs, la 3*, pe o distanta de peste 6 kilometri. Pentru a urmari proba de cross-country, publicul s-a putut deplasa de la un obstacol la altul de-a lungul traseului parcurs de calareti. În acest fel, au admirat mareata ruina a “Micului Trianon”, construit de arhitectul Dimitrie Beridey petru Gh. Grigore Cantacuzino, care domina întregul domeniu prin romantismul ei, bazinul în forma de cruce baroca, prin care calaretii au sarit împreuna cu caii lor, cursul fostei cascade de la poalele ruinei, turnul de apa sub forma de turn medieval, portile monumentale ale domeniului, aleea cu castani sau platanul secular.

Fata de Domeniul Cantacuzino avem un respect si o datorie, din acest motiv vrem sa îl facem cunoscut publicului doar prin activitati de o anumita tinuta, precum Karpatia Horse Show si sa promovam istoria si bogatia arhitecturala a acestui loc. Din acest motiv, am instalat panouri pedagogice cu istoria domeniului, a familiei care are radacini în Bizant, dar si cu viitorul a ceea ce am vrea sa realizam aici, daca am putea consolida ruina. Toate biletele pe care le-am vândut la Karpatia Horse Show sunt destinate acestei cauze”, a precizat Irina Bossy–Ghica, proprietar al Domeniului Cantacuzino, administrat de Fundatia Cantacuzino Floresti.

Karpatia Horse Show 2018 s-a mai remarcat printr-o arena secundara, unde au avut loc competitii de working equitation, o disciplina relativ noua pe firmamentul sporturilor ecvestre, dar si printr-un spatiu VIP extins pentru a gazdui spectatori, parteneri si evenimente private.

În afara Concursului Complet, cel mai asteptat si aclamat spectacol a fost cel al maestrului
Miron Bococi. Invitatul special, supranumit si vrajitorul de cai, a încantat publicul cu caii sai Feeling, Bruce si Talisman, cu care a dansat pe ritm de swing, dar mai ales cu Capriccio, armasarul negru cu coama sa bogata, care unduia în ritmul muzicii cu parul despletit "al unei femei salbatice".

Un alt moment special a fost concursul demonstrativ cu atelaje de patru si sase cai, care au defilat în tandem în fata publicului. Spectatorii au mai admirat o parada de masini de epoca de la
Clubul Morgan Sports Car România si o parada a elegantei, unde cele mai frumoase tinute purtate de doamne si domni au fost premiate. Totodata a avut loc si lansarea brand-ului de palarii, DeCorina Hats, care a lansat cu aceasta ocazie colectia “Warriors”. Clasica defilare pe podium a fost înlocuita de o parada calare, modelele fiind concurenti în probele de echitatie care purtau palarii în culori vibrante, cu forme atipice.

În premiera, la
Karpatia Horse Show a fost amenajata si o zona dedicata elegantei vestimentare, unde si-au expus hainele si accesoriile designeri români. Spatiul a fost completat cu o zona artizanala ampla obiecte realizate din piele, materiale ecologice sau tesaturi. În acelasi cadru, spectatorii au beneficiat de o terasa, unde au putut urmari pe ecrane transmisii live ale concursurilor si show-urilor ecvestre si s-au putut plimba în parcul de 120 de hectare împreuna cu animalele lor de companie. În tot acest timp, copiii au participat la ateliere creative, unde au experiementat pictura, olaritul, cusaturile românesti, confectionarea de jucarii din lemn si au beneficiat de o zona de agrement unde au putut calari sau experimenta
momente palpitante în zona Aventura Park.

Sponsorii evenimentului: Pluriva, Aqua Carpatica, Domeniile Samburesti, brutariile Paul, BIC, Gonzales Grup, Michelin, Ipso, John Deere, Metaxa, The Botanist, Otto, Zetea, Viking Pruszynski
Organizatori: Domeniul Cantacuzino, Cross Country Farm si Rumor Production
Parteneri: Pentru Cai, Muntenia, Simar Metrologie, MSL Logistic

Eveniment realizat cu sprijinul: FER, FEI, Consiliul Judetean Prahova, Primaria Comunei Floresti – Prahova si Camera de Comert si Industrie Prahova
Parteneri Media: Magic FM, Adevarul, Dilema Veche, Historia, National Geographic, Casa Lux, Business Review, Observator Cultural, Times New Român, Iqads, 24Fun, academiabarbatilor.ro, Transilvania Business, observatorulph.ro, campinatv.ro, bestfm.ro, VP TV, Qbebe, copilul.ro,clopotel.ro, suntparinte.ro, parinti.com, kidmagia.ro


Proiect realizat cu sprijinul
Consiliului Judetean Prahova si al Primariei Comunei – Floresti, Prahova. Continutul acestui proiect nu reflecta neaparat pozitia Consiliului Judetean Prahova sau al Primariei Comunei Floresti – Prahova si nu implica nici o responsabilitate din partea acestora.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cea mai veche piramida este Djoser, din Saqquara, Egipt, estimata a fi fost construita in jurul anului 2630 i.Hr. de arhitectul Imhotep.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Care e culmea vitezei?
Sa mearga un BMW cu 10km/h

› vrei mai mult