In weekend la Romexpo: jocurile si jucariile viitorului la targul Start2Play

14 noiembrie 2018, 09:09

START2PLAY

START2PLAY cheama la distractie copiii de la 7 la 100 de ani in acest weekend, la Romexpo! Experiente extraordinare in realitatea augmentata si virtuala, kituri de stiinta si tehnologie, jucarii educationale STEM, imprimante si instrumente 3D, drone de ultima generatie sau roboti care ii ajuta pe cei mici sa descopere tainele programarii te asteapta in cei peste 1400 metri patrati dedicati din Pavilionul C1. Pe 17 si 18 noiembrie, faceti cunostinta cu noile reguli ale jocului la a doua editie START2PLAY, targ international dedicat jocurilor, gadgeturilor si jucariilor de orice fel! Organizator: XTRA EXPO.

La START2PLAY, distractia nu are limita de varsta, iar surprizele nu se termina niciodata! Peste 50 de expozanti din Romania si din strainatate vin cu cele mai populare jocuri si jucarii, carti interactive, tehnologii si gadgeturi revolutionare si echipamente sportive.

ROBOTICA& STEM: Credem ca robotica este viitorul. Investim, deci, in viitor si ii pregatim pe copii pentru cum va arata lumea noastra, a tuturor, peste 20 de ani. La START2PLAY,supereroii de la Titans (echipa de robotica a Colegiului National „Gheorghe Lazar”) isi prezinta noii roboti pe care ii pregatesc pentru competitia Natie Prin Educatie – BRD First Tech Challenge Romania, din mai. Faceti cunostinta cu robotii educativi de la Makeblock, ce permit copiilor sa invete programare prin joaca si integreaza programe cu functionalitati AI (Inteligenta Artificiala) si IoT (Internet of Things) • Ce iese cand imbini matematica, fizica, mecanica, robotica si programarea pentru a creste indemanarea si abilitatile de problem solving ale copiiilor prin joaca? Ei bine, o noua revolutie creativa: Mabot, robotei care permit asamblarea unor combinatii diferite de piese prin tehnologia plug and play.Conceptul acestor jucarii educationale de ultima generatie imbina educatia clasica cu accesul la tehnologii ce pun accentul pe implicare activa si incurajeaza interactiunea fizica • Pentru cei pasionati de robotica, dar si pentru cei care abia exploreaza aceasta noua frontiera pregatim Art of Play - Atelierul de Robotica (o sesiune scurta de initiere in tainele roboticii pentru copii intre 6 si 10 ani). 

ADRENALINA: intr-o intrecere pe cinste, amatorii de adrenalina isi pot masura sangele rece si abilitatile de pilotaj pe circuitul de modelism amenajat de Speed RC. Acceleram ritmul distractiei cu ultimele modele de bolizi la scara miniaturala cu telecomanda. • Temerarii pot pleca intr-o expeditie riscanta in cautarea comorilor de pe Insula Pierduta in jocul Raiders of the Lost Island al studioului Last Tales. Bilete? Doar dus! 

AR & VR:Exploreaza lumea impreuna cu cei mici! La START2PLAY te asteapta realitatea augmentata (AR) de la Sagal4Care: globul pamantesc interactiv ce ofera copiilor posibilitatea de a descoperi lumea inconjuratoare (de la Cosmos la cele mai mici detalii ale Terrei), cartea de colorat interactiva “Turul lumii” ce transforma desenul copiilor intr-o animatie si ii invata despre toate tarile de pe mapamond si cartonasele PopUp Zoo care le arata micutilor toate animalele pe care le indragesc! • Patrunde in realitatea virtuala si descopera noi lumi si dimensiuni cu jocurile & intrecerile multiplayers de la Gateway VR Studio • Testeaza ochelarii BoboVR, care vin sa faca din realitatea virtuala o tehnologie accesibila tuturor.

STIINta & TEHNICA: Afla cum poti transforma o minge intr-un.... speaker! Tech Will Save Us are toate raspunsurile pentru pasionatii de fizica si tehnologie, cu kituri ce permit confectionarea unor obiecte utile si ajuta la descoperirea principiilor de baza in functionare!

3D: Cel mai versatil instrument 3D din lume, creionul 3Dsimo mini2 este un adevarat atelier in mana ta: desen 3D, ardere, taiere ºi lipire din cateva miscari • Suntem 3D aduce la START2PLAY cele mai noi tehnologii si imprimante 3D, dar si pe cele mai rapide (de pana la 8 ori mai rapide ºi de pana la 9 ori mai precise decat imprimantele 3D SLA de top).

SANATATE& SPORT:Ce-ar fi daca am putea sa ii invatam pe cei mici obiceiuri sanatoase prin joc? Sagal4Care va propune sa incercati periuta de dinti inteligenta Kolibree care ii stimuleaza pe copii sa se spele corect pe dinti si le creaza o rutina sanatoasa si un mic licurici simpatic care sta atasat de sticla preferata a celui mic si ii aduce aminte cand trebuie sa bea apa. Testeaza ultimele modele de biciclete, trotinete, hoaverboard-uri, accesorii si alte echipamente sportive atent selectionate de Salonul Bicicletei, partener oficial al START2PLAY.

Ca distractia sa fie completa, pe cei mai tineri vizitatori ii asteapta animatori cu sesiuni de face-painting si animatii cu baloane, iar Jucarie si Magie scoate asul din maneca si dezvaluie cele mai noi trucuri pentru cei ce vor sa invate complicatele secrete ale meseriei de magician!

Programul de vizitare este zilnic, sambata si duminica, 17 si 18 noiembrie, intre orele 10.00 si 19.00. Biletele sunt disponibile la intrarea in Pavilionul C1 Romexpo, la pretul de 10 lei.

PROGRAM ATELIERE START2PLAY           

SaMBaTa, 17 noiembrie       

11:00 - 11:30         Sagal 4Care – demonstratii jucarii Augmented Reality

11:30 - 12:00         Atelier MORMI - MEMO Games - Prezentare si concursuri cu premii + vouchere de reduceri pentru participanti

12:30 - 13:00         Webtwin - promovare Atelier Robotica din 2019 si promovare jucarii Mabot

13:30 - 14:00         Atelier MORMI - Harti Puzzle CONTINENTE - Prezentare si concurs cu premiu harta puzzle continent + vouchere de reduceri pentru participanti

14:00 - 14:30         Atelier sucuri fresh pentru copii: cum sa facem sucuri naturale pentru copii

14:30 - 15:00         Micos: atelier si demonstratii cu carioci

15:30 - 16:00         Atelier MORMI - CUTIA LUMINOASa - Prezentare si atelier de joaca si imaginatie + vouchere de reducere pentru participanti.

16:30 - 17:00         Sagal4Care – demonstratii jucarii Augmented Reality

17:00 - 17:30         DWYN: Ateliere de constructii din piese magnetice

17:30 - 18:00         Art of Play: Atelierul de robotica 

DUMINICa, 18 noiembrie

10:30 - 11:00         Sagal4Care – demonstratii jucarii Augmented Reality

11:00 - 11:30         Titans (echipa de robotica a Colegiului National „Gheorghe Lazar”) isi prezinta noii roboti pentru competitia de anul viitor din mai - Natie Prin Educatie – BRD First Tech Challenge Romania

11:30 - 12:00         Prezentare pentru copii – placute Arduino (echipa de Arduino a Colegiului National „Gheorghe Lazar”)

12:30 - 13:00         Roboti Lego – prezentare pentru copii (echipa de Lego Robots a Colegiului National „Gheorghe Lazar”)

14:00 - 14:30         Andrei Turcu, student, prezentare aplicatie creata de el

14:30 - 15:00         Atelier MORMI - OBSTACOLE (Four Walls) boardgame - Prezentare si joaca interactiva + vouchere de reducere pentru participanti

15:30 - 16:00         Atelier MORMI - Puzzle CONSTELAtII - Prezentare si concurs Constelatii cu premiu harta Constelatii + vouchere de reducere pentru participanti.

17:00 - 17:30         DWYN: Ateliere de constructii din piese magnetice

17:30 - 18:00         Art of Play: Atelierul de robotica 

Despre XTRA EXPO 

XTRA EXPO are peste 5 ani de experienta in organizarea de expozitii și evenimente nationale și internationale. XtraExpo a organizat aproximativ 100 de targuri la nivel naþional, dar și in strainatate și a sutinut peste 40 de misiuni economice in tari din intreaga lume.

 

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cel mai prolific monarh pe care l-a cunoscut istoria este faraonul egiptean Ramses al II- lea, care a avut 96 de fii si 60 de fiice.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Dimineatza nu mananc, pentru ca ma gandesc la tine. La pranz nu mananc pentru ca ma gandesc la tine. Seara nu mananc pentru ca ma gandesc la tine. Noaptea nu dorm pentru ca mi-e foame.

› vrei mai mult