Educatie IT in cadrul programului S T A R

31 ianuarie 2014, 16:37

30 elevi din 6 licee bucurestene vor avea oportunitatea sa experimenteze pentru sase saptamani dezvoltarea competentelor IT prin crearea unei aplicatii software, in echipa. Initiativa este lansata de programul STAR, un proiect educational al Scolii de Valori dezvoltat in colaborare cu compania 1&1 Internet Development.

S.T.A.R. sau Software Talent Academy Romania este un proiect dedicat liceenilor cu profil real, pasionati de dezvoltare software, in cadrul caruia acestia deprind metodologia SCRUM, o metoda de gestionare a proiectelor caracteristica programarii AGILE. Proiectul STAR este gandit ca un program de mentorat in care tinerii invata prin experimentare, intr-o maniera practica, avand ocazia sa dezvolte o aplicatie in grup, alaturi de un mentor experimentat din compania 1&1, cat si un client fictiv care sa ofere feedback pe toata durata proiectului.

“In dezvoltarea acestui proiect am plecat de la dorinta de a investi in potentialul adolescentilor si de a le oferi acestora o experienta de invatare practica dar si o experienta de dezvoltare personala care sa implice cresterea competentelor de lucru in echipa, imbunatatirea abilitatilor de prezentare, de gestionare a timpului si de cooperare. Pe langa acestea, le oferim tinerilor un mediu de invatare diferit de cel de la scoala, un context practic si cat mai apropiat mediului de afaceri actual din industria IT&C. Am descoperit cu placere in randul aplicantilor tineri cu un potential urias, pasionati de robotica, de automatizari si algoritmi complecsi, tineri carora le intrevad un viitor cu adevarat stralucit!”

Stefan Palarie, Head of Corporate Engagement, Scoala de Valori

Programul STAR da ocazia tinerilor pasionati de IT sa inceapa din perioada liceului sa experimenteze in zona de dezvoltare de programare software printr-o experienta cat mai apropiata de munca de zi cu zi dintr-o companie internationala de dezvoltare de soft.

Proiectul Software Talent Academy Romania urmeaza sa fie lansat, vineri 31 Ianuarie 2014, urmand sa se deruleze pe o perioada de 6 saptamani, timp in care elevii vor avea posibilitatea sa exploreze ceremoniile specifice metodologiei SCRUM, si vor trebui sa depaseasca impreuna, provocarile practice ale dezvoltarii unei aplicatii software. Acesta este un proiect aflat la prima editie, care implica cele mai importante licee cu profil informatic din Bucuresti, compania 1&1 Internet Development si scoala de Valori. Pentru detalii vizitati site-ul proiectului STAR la www.scoaladevalori.ro/proiecte/star.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cea mai ingusta strada din lume se afla in localitatea PORT ISAAC ,din Anglia. Strada cu pricina are, in punctul ei cel mai ingust ,o latime de 48,4 cm.

› vrei mai mult

Bancul zilei

intrun castel vechi ,vestit pt fantomele sale, ghidul o intreba pe o doamna care tremura foarte tare:
- va este frig doamna?
- mie frica!se spune ca aici sint fantome...
- nici vorba! locuiesc aici de 500 de ani si nam intalnit nici una!

› vrei mai mult