Editura Gama organizeaza o dezbatere despre bullying la Bookfest

30 mai 2019, 12:02

La editia din acest an a Bookfest, Editura Gama in parteneriat cu British Council, Salvati Copiii si revista online scoala 9 organizeaza, vineri, 31 mai, de la ora 16.30, la standul tarii invitate de onoare, Marea Britanie, o dezbatere despre unul dintre cele mai nocive fenomene cu care atatia copii si tineri se confrunta in ziua de azi.

Este vorba despre evenimentul „Let’s Talk About Bullying” – dezbatere pornind de la volumul 7 zile, semnat de autoarea britanica Eve Ainsworth, la care vor participa Marius Rusu (psiholog, Salvati Copiii), Georgiana Ilie si Elena Vaduva (jurnaliste, scoala 9) si Diana Mocanu (director general al Editurii Gama).

Pornind de la romanul 7 zile al autoarei britanice Eve Ainsworth – aparut la Editura Gama, in colectia Premium, in 2017, in traducerea Andreei Demirgian –, invitatii vor incerca sa raspunda, pe cat posibil, la intrebari referitoare la cauzele, dar si modalitatile de aparare in fata acestei forme de agresiune, intrebari care, din pacate, sunt ocolite de prea multi dintre noi.

„Editura Gama si-a propus intotdeauna sa fie nu doar o editura, ci si un partener de incredere pentru parinti si educatori, care sa ii ajute sa faca fata provocarilor cu care se intalnesc in procesul de educatie. Recent, am inceput sa ne implicam si mai mult, prin campanii sociale de constientizare a provocarilor cu care se confrunta copiii din ziua de azi. Prima a fost «Ziua in care avem timp», prin care le-am sugerat parintilor si copiilor sa redescopere bucuria pe care o aduc timpul petrecut impreuna si conectarea reala, departe de dispozitivele care ne consuma cu voracitate fiecare clipa de ragaz. Acum, «Let’s talk about… bullying» aduce in discutie un subiect care afecteaza, in fiecare an, sute de mii de copii si adolescenti. Dezbaterile pe care le-am organizat in scoli si licee ne-au aratat cat de multa nevoie au acesti copii sa se vorbeasca despre ceea ce li se intampla, sa citeasca despre bullying, sa se regaseasca in povestile de viata ale altora, sa stie ca nu sunt singuri si ca exista oameni care ii pot ajuta”, declara Diana Mocanu.

Eve Ainsworth, autoare multipremiata din Marea Britanie care tematizeaza in cartile sale problemele adolescentilor, spune in romanul 7 zile povestea a doua tinere: Jess, o tanara hartuita la scoala pentru felul in care arata, si Kez, agresoarea ei, ea insasi o victima a violentei domestice. „Un bully nu-i agreseaza pe ceilalti pentru ca ar fi un om rau, lipsit de sentimente; nici victima lui nu este neaparat o fiinta lasa, penibila, «moale». Am scris 7 zile cu gandul ca a venit vremea sa exploram motivele pentru care un adolescent alege sa-i umileasca pe altii”, marturisea Eve Ainsworth intr-un interviu.

Dezbaterea se incadreaza in campania organizata de Editura Gama si lansata in luna martie sub mottoul „Let’s talk about…”, in care se abordeaza si se propun teme de interes actual atat pentru copii, cat si pentru parinti si profesori.

Pana acum, au acceptat invitatia Editurii Gama de a discuta atat despre bullying, cat si despre cartea 7 zile psihologul Diana Teodorescu, Serinella Zara, profesor de limba si literatura romana la Colegiul National „Mihai Eminescu” Iasi si initiatoarea clubului Logos, Anamaria Ghiban, profesor de limba si literatura romana la Liceul Teoretic de Informatica „Grigore Moisil” Iasi si autor al blogului anamariaghiban.ro, Andreea Iulia Toma de la Bookhub.ro, Anca&Ema, semnatarele Blogului in tandem, Cristian Petre, autorul blogului JurnalulUnuiTata.ro, Sandra Negrea si Evelina Munteanu, autoarele blogului The Hearabouts, booktuber-ii Vanilla MoonBooks, Irina Citeste, Dariana Citeste, Alexandra’s Books si Tea scrie si citeste.

De asemenea, pe 13 aprilie 2019, Editura Gama a organizat, in parteneriat cu Clubul Logos din Iasi (initiat si coordonat de Serinella Zara, profesor de limba si literatura romana la Colegiul National „Mihai Eminescu“ din Iasi), o dezbatere la care au participat elevi ai Colegiului National „Mihai Eminescu“. Invitati ai evenimentului au fost Dana Harip, coordonator de proiect in cadrul Asociatiei Salvati Copiii Filiala Iasi, Irina Rusu, psiholog si psihoterapeut, in cadrul Equilibria Center, Oana Rotaru, psiholog, psihoterapeut si fondatoare a Asociatiei ROR, Oana, Dobre-Dimofte, fondatoarea primei platforme online dedicate educatiei private, educatieprivata.ro, si Alexandra Ignat, autoare a blogurilor Pauze pentru cafea si Ignatii.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cel mai lung rau din lume este Nilul, care are 6670 de km.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un copil se duse la veterinar cu cainele lui si ii spuse:
-Domnule doctor cainele meu nu are nas !
-Si cum miroase?
-Ingrozitor!

› vrei mai mult