De ce este 4 Mai Ziua Star Wars?

29 aprilie 2014, 17:00

Spune ”Forta sa fie cu tine” (”May the 4th be with you”) cu voce tare si vei sesiza jocul de cuvinte pe care fanii Star Wars din intreaga lume l-au proclamat ca fiind stindardul dragostei lor pentru aceasta epopee. 4 mai este ziua internationala a Star Wars, zi in care celebram povestea care uneste galaxia noastra.
De ce este 4 Mai Ziua Star Wars?Cea mai veche referire la expresia ”Forta sa fie cu tine” (”May the 4th be with you”), utilizata in cultura populara, dateaza din 1979 si este descrisa de autorul Alan Arnold in timp ce realiza cronica filmului The Empire Strikes Back de la Lucasfilm. Iata ce spunea el despre ziua de 4 mai:

Vineri, 4 mai
Margaret Thatcher a castigat alegerile si a devenit prima femeie britanica cu functie de Prim-ministru. Pentru a sarbatori victoria, echipa ei a contractat o jumatate de pagina de publicitate in ziarul London Evening News. Mesajul care amintea victoria era: ”Forta fie cu tine, Maggie. Felicitari.” (”May the Fourth Be With You, Maggie. Congratulations”), dovada a utilizarii ei ulterioare de catre Star Wars, care a influentat pe toata lumea.
De ce este 4 Mai Ziua Star Wars?Odata ce internetul a permis fanilor Star Wars de pretutindeni sa fie conectati unii cu ceilalti, 4 mai a devenit repede o traditie adanc inradacinata si o zi de sarbatoare in fiecare an, cu fani din intreaga lume (online si offline) care proclama aceasta zi ca Ziua Star Wars.
De ce este 4 Mai Ziua Star Wars?Ideea zilei de 4 mai ca zi internationala a Star Wars nu a pornit cu Lucasfilm, dar compania care a creat Star Wars a imbratisat spiritul comunitatii de fani care face aceasta zi atat de speciala. Blogul oficial starwars.com, precum si canalele oficiale de social media ale Star Wars: Twitter (@starwars #StarWarsDay) si Facebook (facebook.com/starwars), au ajutat in raspandirea rapida a activitatii fanilor si a importantei acestei zile. Din ce in ce mai multi parteneri oficiali au inceput sa ofere reduceri, cadouri si exclusivitati si au gazduit petreceri si alte activitati aparte pentru a marca ziua de  4 mai.
De ce este 4 Mai Ziua Star Wars?4 mai marcheaza inceptul unui sezon de sarbatoare, deoarece luna mai a fost dintotdeauna importanta pentru fanii Star Wars. Cele 5 filme din saga Star Wars au debutat in mai (incepand cu filmul original Star Wars din 25 mai 1977), iar in acest an, imaginile bazate pe scenariul noului episod Star Wars: Episodul 7 vor fi lansate in mai. Luna mai include de asemenea ziua de nastere a lui George Lucas (14 mai 1944) si a fost data traditionala de incepere a weekendurilor Star Wars la Walt Disney World Resort (in acest an, distractia incepe pe 16 mai).

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Rusia este statul cu care Japonia nu a incheiat un tratat de pace dupa incheierea celui de-al doilea Razboi Mondial din cauza unei dispute asupra unor mici insule, cunoscute in Rusia sub numele de Kurilele de Sud si in Japonia sub numele de Teritoriile de Nord.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Cica un irakian si un kuweitan erau in transee. Irakianu' ramane fara gloante:
-Ba! Am ramaz vara gloanze!
-Najba!
-Auzi, da noi de ge vorbim in romana???
-Bai io mi-am vagut sdudiile la Romania.
-Ji io. Du unde le-ai vagut?
- In Bugurejdi.Du?
- In Zadu Mare.
La care scoate irakianu' un cartus, il baga in pistol, si zice:
-Bozgoru' dragu!

› vrei mai mult