DanceMasters - ultimele pregatiri, ultimele emotii

3 martie 2017, 12:02

Ce înseamna pregatirea unui eveniment competitional de talia DanceMasters? Anul acesta Organizatorii au început din septembrie, pentru ca publicul sa aiba, pentru a 14-a editie, un regal de competitii de dans la sectiunile standard (vals lent, tango, vals vienez, slow fox, quick step) si latino (samba, cha cha, rumba, paso doble, jive).

 

Pe categorii de varsta, pe clase, în trei zile întregi de concursuri, în fata a 50 de arbitri din 15 tari, DanceMasters atrage peste 1500 de dansatori din 20 de tari, uneori dansandu-se chiar si pe 2 ringuri în paralel. DanceMasters este cea mai importanta competitie internationala de dans sportiv din tara si dintre cele mai bine pozitionate international, reunind anul acesta 6 concursuri cu licenta WDSF World Open (WDSF- Federatia Mondiala de Dans Sportiv) si 8 cu licenta WDSF International Open; un eveniment sportiv cu 520 de premii.

 

Care sunt ultimele pregatiri? Începand de joi, 9 martie, se monteaza parchetul, se pregateste Sala, sunt întampinati dansatorii si arbitrii ce sosesc aproape cu fiecare cursa la Otopeni; arbitrii îsi primesc mapele cu programul de arbitraj care înseamna pana la 12 ore în Sala. Sportivii mai tineri, sub ochii antrenorilor, repeta parti din combinatii iar si iar, îsi potrivesc splendidele costume, rochii fosnitoare, fracuri, îsi aranjeaza coafurile, încep sa straluceasca…

 

Sambata 11 si duminica 12 martie se danseaza începand cu orele 9 si pana la miezul noptii. Galele, în care se lupta cei mai buni din lume în semifinale si finale, încep la 19.30. În pauzele dintre categorii organizatorii au pregatit, pentru a încanta si rasplati publicul, show-uri si momentul de dans al publicului.

 

Vineri sunt concursuri dedicate începatorilor - precompetitionalele si competitii nationale, sunt multi copii si parinti si bunici atrasi de explozia de bucurie si lacrimile de îndarjire sportiva ale micilor dansatori, papusi perfecte.


DanceMasters 2017


Început ca o competitie sportiva care aducea în Sala Polivalenta doar lumea specializata a sustinatorilor si pasionatilor, cum aduc majoritatea competitiilor de dans sportiv, DanceMasters a devenit în ultimii ani un fenomen international ce se bucura de prezenta si emotiile a zeci de mii de spectatori, atat în Sala cat si la TV.  Eleganta dansurilor standard, scanteile ce sar la latino, vibratia din muschi ce rafineaza fiecare miscare pana la a reproduce muzica în perfectiune, anima în Sala un public minunat de care dansatorii sunt îndragostiti. Dansatori veniti din cele patru colturi ale lumii ne-au laudat caldura publicului bucurestean, devenit în ultimii ani foarte bun cunoscator al fenomenului dansului sportiv.

 

Ca element inedit, organizatorii s-au gandit sa ofere iubitorilor de dans fara carnet de dansator ocazia sa danseze într-o competitie de un dans: vals vienez. Momentul va fi dedicat lui Titus Munteanu, o personalitate a televiziunii si un adevarat sustinator al dansului sportiv din tara noastra (al carui Vicepresedinte de Onoare a fost).

 

Este emotionant cum dansatorii romani, pana si cei mai mici, de 6-9 ani, simt atractia ringului DanceMasters, considerand un titlu sau chiar numai participarea la DanceMasters ca emblematice pentru devenirea lor în dans.  Dansatorii romani sunt pregatiti pentru ca vin dupa perioada de antrenamente intense ce precede anual Campionatul National (organizat, traditional, în primul weekend din martie). Ne bucuram sa vedem cum tot mai multe perechi romanesti urca în clasamentul international.

 

În lume, dansul sportiv s-a asezat dupa anii celui de-al Doilea Razboi Mondial. La noi a început timid, si oarecum clandestin, la sfarsitul anilor ‘80, iar Federatia Nationala s-a creat în 1991. 


Biletele se gasesc prin reteaua Eventim. Sunt valabile întreaga zi, cu multiple intrari, iar copiii beneficiaza de reducere. Pentru cei ce vor sa vada în cel mai mic detaliu sunt în vanzare si locuri la mesele din jurul ringului, care beneficiaza de statut VIP.

 

Începe primavara cu DanceMasters!

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

In timpul razboiului civil, cand trupele se intorceau fara pierderi de vieti omenesti, era scris deasupra lor, ca sa vada toata lumea "0 killed"; de aici provine si expresia "O.K.", care inseamna zero morti. Mai tarziu expresia a capatat si intelesul de "totul este in regula" sau "suntem bine".

› vrei mai mult

Bancul zilei

Doua vaci stateau intr-un copac si crosetau apa folosind 2 caramizi. La un moment dat, una dintre ele o intreaba pe cealalta:
- Cit e ceasul, ma?
Cealalta scoate termometrul din caciula si zice:
- Joi!

› vrei mai mult