Cum si de ce sa alegi un televizor de calitate pentru cel mic

12 februarie 2016, 16:22

Fie ca ne place sau nu, televizorul a devenit indispensabil in zilele noastre, chiar daca multi nu vor sa recunoasca acest lucru. Cu toate acestea nu recomandam ca, in cazul in care ai un copil mic, sa il lasi sa isi petreaca foarte mult timp in fata acestuia, iar daca totusi o faci (esti ocupat si vrei sa il lasi pe cel mic sa stea linistit in fata televizorului) este bine ca macar sa alegi un canal/emisiune educativa/specifica varstei, iar televizorul sa fie unul de calitate.

O prima intrebare la care vom incerca sa raspundem este daca este bine sa optam pentru televizoare ieftine atunci cand urmarim achizitionarea unui nou model, iar raspunsul il vei afla citind in continuare acest articol.

Cat de bun este un televizor ieftin pentru cel mic?

Ei bine, aici trebuie precizat faptul ca, de cele mai multe ori (depinde desigur de preferintele/necesitatile fiecaruia in parte) nu exista foarte mari diferente intre un televizor ieftin si unul foarte scump atunci cand vine vorba de satisfacerea nevoilor de consum ale divertismentului de calitate, atata timp cat nu avem niste pretentii foarte ridicate.
Cum si de ce sa alegi un televizor de calitate pentru cel micTrebuie totusi sa tii cont de anumite criterii in alegerea noului tau televizor ieftin (sau scump – practic acestea se aplica in ambele situatii) pentru a fi sigur ca vei face cea mai buna alegere pentru cel mic, dar si pentru tine, deoarece pana la urma televizorul va fi amplasat in sufragerie ori o alta zona neutra a casei (sau cel putin asa recomandam noi, fiind exclus, in opinia noastra, sa lasi televizorul in camera copilului).

Cum facem sa alegem niste televizoare ieftine de calitate?

Asa cum am spus mai sus, trebuie sa tii cont de anumite aspecte inainte de a achizitiona un nou televizor ieftin, iar primul aspect consta in diagonala televizorului. De ce tocmai diagonala televizorului este primul lucru la care trebuie sa fim atenti? Deoarece aceasta trebuie aleasa in functie de care va fi distanta de vizualizare, asadar distanta de la canapea/fotoliu la televizor, fiind de preferat un raport de 1/3 intre diagonala si distanta.

Mai exact, daca stii ca distanta va fi de aproximativ trei metri, atunci va trebui sa alegi un televizor a carui ecran sa masoare in diagonala nu mai mult de 100 de centimetri, altfel calitatea imaginii va avea de suferit (putand fi observati pixelii), iar nici ochii celui mic nu vor fi multumiti.

Un alt aspect la care trebuie sa fii atent este rezolutia afisata de ecran. Deoarece discutam strict de televizoare ieftine, recomandam ca rezolutia sa fie neaparat una Full HD, de 1920 x 1080 pixeli, si nicidecum HD Ready (oricum diferenta de pret este ca si inexistenta intre cele doua, in cele mai multe cazuri).

Unghiurile de vizibilitate sunt si ele importante, deoarece mai mult ca sigur copilul tau nu va privi chiar perpendicular pe ecranul televizorului, car in care este bine ca modelul ales de tine sa vina cu unghiuri de vizibilitate largi, astfel incat sa avem parte de aceeasi calitate a imaginii indiferent de care va fi unghiul din care vei privi.

Sfaturi de tinut cont pentru sanatatea celui mic

Pana la urma, nu neaparat privitul indelung la televizorul este nociv (nu doar pentru cel mic, ci pentru oameni in general) ci faptul ca astfel exista un risc ridicat de aparitie al sedentarismului. Asadar, recomandam ca sa ii oferi copilului tau sansa de a face sport zilnic, sa il lasi sa isi petreaca un timp cat mai lung in aer liber, iar acesta sa aiba un program mai strict de privit la televizor.

In cazul in care, din lipsa de timp, o sa il lasi putin mai mult la televizor, atunci incearca cel putin sa il faci sa ia o mica pauza la fiecare 1-2 ore (pauze de cate 10-15 minute fiecare).

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

In anii 2000, in Florida, era interzis sa arunci ceva, dintr-o masina in miscare, exceptand apa si gainile vii. Oare mai exista legea?

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un student care pica la examenul de logica se duce la prof si il intreaba,
daca ar putea cadea la o intelegere cu el pt o nota mai buna, in caz ca ii
demonstreaza, ca nici el, prof-ul, nu este bun in logica. Dupa ce s-au
inteles studentul ii pune urmatoarea intrebare:

'Ce este legal dar ilogic, ilegal dar logic si ilegal si logic in acelasi
context?'

Prof-ul habar nu are de raspuns si schimba nota din 3 in 8, dar nu are
liniste pana nu afla raspunsul si se hotareste, sa intrebe pe cel-mai-cel-
mai student la logica, de la care afla urmatorul raspuns:
- Dvs aveti 62 de ani si sunteti casatorit cu o femeie de 28 de ani.
Asta este legal dar ilogic.
- Sotia are un amant de 25 de ani. Asta este logic dar ilegal.
- Dvs schimbati nota unui student fara nici un motiv intemeiat, care este
in acelasi timp amantul sotiei. Aceasta este nu numai ilegal, dar si ilogic!

› vrei mai mult