Cum ne ferim copiii de infectiile respiratorii

25 martie 2020, 14:46

Imunitate

Infectiile respiratorii sunt des intalnite la copii si reprezinta cea mai frecventa cauza pentru vizitele la medicul pediatru. Cei mici pot fi invatati sa respecte reguli de igiena care sa-i fereasca de agentii patogeni care le pot provoca, iar sistemul lor imunitar poate fi pregatit sa faca fata infectiilor cu ajutorul unor suplimente alimentare eficiente, bune la gust si usor de administrat. 

In functie de agentii patogeni care le declanseaza, infectiile respiratorii pot fi virale (provocate de virusul sincitial respirator, virusuri gripale, paragripale sau adenovirus), bacteriene (provocate de pneumococ, stafilococ sau streptococ), ori provocate de microorganisme atipice precum chlamydia sau mycoplasma. Fie ca vorbim despre infectii respiratorii ale cailor aeriene inferioare (pneumonii, bronsite, bronsiolite sau laringite), fie ca avem de a face cu infectii ale cailor aeriene superioare (faringite, faringoamigdalite, sinuzite sau otite acute, guturai), tratarea corespunzatoare este esentiala.

O infectie a cailor aeriene superioare netratata cu seriozitate poate degenera intr-o infectie a cailor inferioare si in complicatii.

Cum se manifesta infectiile respiratorii 

Cele mai comune simptome ale infectiilor respiratorii sunt stranut, nas infundat, rinoree, usturime in gat, febra, durere de cap, dureri musculare, oboseala si tuse.

In functie de varsta copilului si de sistemul imunitar, simptomele pot varia. Daca la copiii cu varste peste 10 ani, imunitatea este mai crescuta, iar infectia se manifesta aproximativ 7 zile, la sugari si copiii sub 10 ani, simptomele pot fi mai severe, iar convalescenta va fi mai indelungata.  

Ce trebuie sa stii despre prevenirea infectiilor respiratorii

Infectiile respiratorii se transmit foarte usor de la persoana la persoana, prin contact direct cu persoane infectate. Transmiterea poate fi si indirecta, prin contact cu obiecte contaminate.

Infectiile respiratorii sunt mult mai frecvente la copii decat la adulti, in principal deoarece acestia petrec mai mult timp in colectivitate, unde sunt conditii favorabile pentru contaminare.

Regula de aur impotriva infectiilor respiratorii este igiena corespunzatoare a mainilor. Copiii trebuie obisnuiti sa faca acest gest aparent banal cat de des posibil, intrucat apa si sapunul reprezinta prima bariera in calea microorganismelor ce pot declansa infectii respiratorii.

Alte reguli de prevenire sunt: 

- evitarea contactului cu copii sau adulti cu semne vizibile de infectie respiratorie.

- evitarea locurilor aglomerate in sezonul favorabil, de obicei in sezonul iarna-primavara.

- spalarea si sterilizarea corecta a suzetelor si a biberoanelor.

- dezinfectarea jucariilor, a telefoanelor adultilor cand copiii au acces la ele, si a suprafetelor ce ar putea fi contaminate.

- o alimentatie bogata in vitamine cu rol in stimularea si consolidarea sistemului imunitar. 

Atentie! In cazul infectiilor respiratorii nu este recomandat sa administrati antibiotice, tratamentul indicat fiind cel simptomatic, cu medicamente pentru scaderea temperaturii si antiinflamatoare. 

Ce suplimente alimentare iti feresc copilul de infectii respiratorii

In cazul copiilor, administrarea de suplimente alimentare pe baza de fitoextracte standardizate pentru consolidareaimunitatii este eficienta atat in prevenirea si combaterea virusurilor si a bacteriilor, cat si pentru reducerea duratei si a severitatii simptomelor infectiilor respiratorii. 

La copii cu varsta minima de 6 luni este recomandata administrarea Virodep, un supliment alimentar sub forma de picaturi orale, din extracte de plante si indulcitori naturali. Produsul poate fi administrat atat cu caracter preventiv, cat si in cadrul schemei de tratament, in asociere cu antibiotice si medicamente simptomatice. Virodep are spectru larg de actiune, fiind eficient atat in combaterea virusurilor si a bacteriilor, cat si in consolidarea sistemului imunitar, dar si pentru prevenirea complicatiilor bacteriene.

Virodep

Copiilor cu varste peste 3 ani li se poate administra Frutdep® Immuno. Datorita complexului de vitamine (B1, B2, B3, B5, B6, B12, C, acid folic), betaglucan, lactoferina, resveratrol, betacaroten si suc concentrat din fructe din compozitie, suplimentul are caracter preventiv si terapeutic in cazul infectiilor respiratorii si al recidivelor acestora. Cu actiune antivirala, antibacteriana, de consolidare a sistemului imunitar si de tonifiere a organismului dupa diferite boli, inclusiv dupa boli contagioase, Frutdep® Immuno este extrem de eficient in reducerea duratei si a severitatii simptomelor infectiilor respiratorii.

 Frutdep® Immuno

In scop preventiv sau inainte de intrarea in colectivitati, Frutdep® Immuno se administreaza 10 zile/luna, timp de 3 luni. In faza acuta, se recomanda administrarea solutiei orale timp de 7-10 zile, iar pentru faza de consolidare - 10-14 zile. Pentru tratamentul recurentelor se recomanda administrarea Frutdep® Immuno 20 de zile/luna, timp de 3 luni.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cu toate ca in cea mai mare parte a timpului, cea mai mare temperatura de pe glob se inregistreaza in Death Valley in California, recordul il detine regiunea El Azizia din Libia la data de 13 Septembrie 1922, cu o temperatura de 57.8 grade Celsius. Aceasta temperatura a fost inregistrata in data de 13 Septembrie 1922.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Nenea Horia catre Bogdanel:
-Bogdanele,tu nu simti cateodata nevoia sa fii cuminte?
Bogdanel:
-Ba da,nene Horia,dar eu sunt un copil cu vointa si stiu sa ma stapanesc!!!

› vrei mai mult