Cum alegi saltelele de pat ideale pentru camera copiilor

25 mai 2016, 12:07

Un somn odihnitor depinde de calitatea pernelor, dar si a saltelelor. Iar cand vine vorba despre copii, cu atat mai mult acestea trebuie sa fie confectionate din materiale de calitate, care sa le asigure tot confortul. De aceea, trebuie sa tii cont de mai multe detalii cand cumperi acest produs.

 

pat cu saltea

 

Saltelele de pat ideale sunt cele care iti permit sa ai un somn odihnitor si sa nu te trezesti mai obosit decat te-ai culcat.

 

Exista saltele cu arcuri

 

Saltelele cu arcuri se gasesc intr-o gama variata de modele si sunt indicate atat persoanelor care au o greutate normala, deci si copiilor, cat si celor supraponderale. Este bine ca numarul arcurilor sa fie unul mare. Exista si saltele din spuma, care insa nu sunt tocmai bune pe perioada verii, cand este foarte cald in case. Iarna insa sunt mai mult decat ideale. O saltea ferma, mai dura, este potrivita pentru cei care au probleme cu coloana vertebrala, caci ii ajuta sa se odihneasca bine si sa nu aiba dureri de spate. Aceste dureri sunt unele dintre cele mai neplacute.

 

Exista si astfel de produse care sunt fabricate din latex, dar si cu apa si cu spuma de aer. Asadar, optiunile sunt nenumarate, trebuie doar sa te decizi la cea care iti place cel mai mult.

 

saltele ortopedice

 

Trebuie sa tii cont de eventuale probleme de sanatate

 

Cand cumperi saltele pentru camera copiilor, trebuie sa tii cont si de eventualele probleme de sanatate ale acestora, in special cu coloana vertebrala. In astfel de situatii trebuie sa iei produse adecvate, care sa te ajute si sa nu le agraveze conditia, ci din contra. Astfel de produse pot fi cumparate din magazine speciale, dar si de pe internet, printr-o simpla comanda.

 

Durata de viata a unei saltele de calitate este de aproximativ zece ani, dupa care trebuie sa o schimbi. O sa iti dai seama singur cand aceasta trebuie schimbata, caci nu va mai fi la fel de confortabila ca la inceput. Trebuie sa ai grija sa o intretii si sa o cureti foarte bine, la intervale regulate de timp, astfel incat sa nu se depuna par, praf, acarieni, care sa iti dauneze. Acarienii si praful sunt elemente periculoase pentru cei care sufera din cauza astmului bronsic, de aceea trebuie sa ai grija. O saltea tare este ideala pentru persoanele care sufera din cauza sforaitului, caci ajuta la ameliorarea acestei conditii. Pana la urma, cea mai buna alegere este cea care te face sa te simti in largul tau si nu iti creeaza niciun fel de disconfort. Numai atunci vei avea parte de un somn odihnitor si placut.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Azi te vei vedea cu niste prieteni pe care nu i-ai mai vazut de mult. Iti vei petrece o mare parte din zi discutand cu ei.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Broastele se gasesc pe toate continentele, cu exceptia Antarcticii.

› vrei mai mult

Bancul zilei

- Ce e mai bine sa fii? Medic uman sau veterinar?
- Veterinar, deoarece atunci pacientii nu te cheama cind nu au nimic.

› vrei mai mult