Cei mai buni elevi din tara la limba engleza pleaca in Marea Britanie

12 iunie 2014, 16:13

24 de elevi talentati si creativi, din 11 orase ale tarii, au reusit sa convinga ca sunt cei mai buni la limba engleza. Ei au fost alesi finalisti dintre cei peste 3.000 de participanti din toate judetele tarii la editia a 6-a a competitiei nationale de eseuri in limba engleza Shakespeare School Essay Competition.
 
Toti cei 24 de participanti din Bucuresti, Brasov, Caracal, Calarasi, Constanta, Darmanesti, Focsani, Galati, Otopeni, Targu-Secuiesc si Turda, au fost premiati astazi, in cadrul unei ceremonii la care au fost prezenti reprezentanti ai Ministerului Educatiei Nationale cat si ai Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.
 
Castigatorii premiilor I - Maria Buciu, eleva a Colegiului National George Cosbuc, Bucuresti, la categoria 11 – 14 ani si Nicoleta Diana Baicu, de la Colegiul National Mihai Viteazul, Bucuresti, la categoria 15 – 19 ani vor petrece doua saptamani in campusurile unor colegii si universitati de top din Marea Britanie, in tabere de limba engleza în valoare de peste 1.600 de lire fiecare.
 Cei mai buni elevi din tara la limba engleza pleaca in Marea BritaniePrintre premiile oferite locurilor 2, 3 si mentiunilor s-au mai numarat cursuri de vara de limba engleza oferite de Shakespeare School, taxe pentru examene Cambridge oferite de British Council dar si e-readere, casti audio sau carti in limba engleza. Lista completa a castigatorilor poate fi accesata pe pagina dedicata Essay Competition.
 
In cadrul festivitatii a mai fost decernat Trofeul Excelentei, acordat Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, pentru cel mai mare numar de elevi inscrisi in concurs, dar si distinctia Certificate of Excellence acordata Elenei Sticlea, profesor de limba engleza la Colegiul National Gheorghe Lazar din capitala, desemnata indrumatorul cu cei mai multi elevi inscrisi la editia de anul acesta a Shakespeare School Essay Competition.
 
Concursul cu participare gratuita, inclus in Calendarul Activitatilor Educative al Ministerului Educatiei Nationale si al ISMB, este organizat anual de Asociatia Shakespeare School pentru Educatie si se adreseaza elevilor intre 11 si 19 ani de la scolile si liceele din toata tara.
 
Anul acesta, participantii au fost provocati sa scrie un eseu despre cum arata scoala ideala, in viziunea lor, pornind de la discursul TEDx al unui adolescent de 13 ani despre sistemul public de educatie.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Luna ianuarie in popor se mai numeste si luna gerar.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Care este culmea culmilor?
Un mut ii spune unui surd ca un orb a vazut un schiop alergand dupa un chel ca sa il traga de par.

› vrei mai mult