Cea mai mare platforma de logopedie din Romania a fost lansata!

24 septembrie 2018, 14:36

timlogo

În Romania exista aproximativ 4 milioane de copii iar 10% dintre ei (400.000) au probleme de limbaj, numarul acestora fiind în crestere. Din pacate numarul de logopezi si cabinete de logopedie la nivel national este redus, iar metodele folosite sunt lipsite de stimulare adecvata varstei pacientilor si au un grad foarte scazut de interactivitate. Ca raspuns la aceste nevoi, Ascendia, una dintre cele mai importante companii locale creatoare de software educational, a lansat pe 20 septembrie 2018 Timlogo – cea mai mare platforma de logopedie din Romania, care sustine terapia logopedica a persoanelor cu tulburari de limbaj.
 

Obiectivul principal al Timlogo este sa ajute atat copiii, cat si adultii, sa aiba acces mai usor la terapia logopedica pentru a-si rezolva tulburarile de limbaj. „Platforma are un grad ridicat de interactivitate si antrenare a limbajului, putand fi folosita atat în sedintele de terapie, cat si acasa. Platforma poate fi accesata de pe orice dispozitiv. În plus, este adaptata specificului lingvistic al limbii romane si se adreseaza tuturor categoriilor de varsta si buget.” a declarat Alex Malureanu, Cofondator Ascendia.
 

Cea mai mare platforma de logopedie din Romania (www.timlogo.ro) cuprinde 476 de aplicatii, 239 de jocuri interactive, 169 de activitati animate si 67 de video-uri organizate în 34 de module, fiecare dintre ele fiind concentrat pe cate un sunet problematic din limba romana. Toate modulele sunt create pentru a sustine terapia logopedica, conform lui Gabriel Lazar, manager de proiecte Ascendia: „Cursantul are nevoie de foarte multe ori de exercitiu suplimentar fata de efortul pe care logopedul îl face la sedinta de logopedie. Platforma logopedica Timlogo a fost creata pentru a suplini activitatea din cabinetul de logopedie.”
 

Timlogo se adreseaza practicienilor în domeniul logopediei, consilierilor scolari, cat si pacientilor si întretinatorilor lor, educatori si/sau învatatori, parinti, pacienti adulti, dar si institutiilor publice (cum ar fi scoli si gradinite în cazul minorilor, centre de recuperare pentru pacienti adulti, spitale, etc).
 

Timlogo este un produs realizat de Ascendia, în colaborare cu Universitatea din Bucuresti si Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau, fiind rezultatul a doi ani de cercetare, proiectare si dezvoltare. Platforma a fost creata în cadrul unui proiect finantat de UEFISCDI, prin intermediul programului PNCDI III.
 

Ascendia este prima companie de eLearning din Romania listata la Bursa de Valori Bucuresti (simbol de tranzactionare ASC), cu o experienta de peste 10 ani în crearea de continut digital si clienti din diferite parti ale lumii. Este cunoscuta în special pentru seria de produse EduTeca si Dacobots destinate copiilor, cat si pentru serviciile de dezvoltare de module educationale personalizate pentru sistemele de eLearning ale companiilor private.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Un om adoarme in aproximativ 7 minute.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Mutu ii spune surdului ca orbul se uita la un schiop care alearga dupa un chel sa-l traga de par.

› vrei mai mult