Ce trebuie sa stii inainte sa incerci epilarea cu ceara

5 octombrie 2016, 16:13

Una dintre cele mai populare metode de indepartare a parului corporal nedorit este epilarea cu ceara. Inainte sa o incerci si tu, este foarte important sa stii ce tip de produs este sigur pentru tine, cum sa il folosesti si cum sa te feresti de posibile accidentari. Epilarea cu ceara nu este o joaca de copii, asa ca informeaza-te corect si apeleaza, la nevoie, la un profesionist.

Daca este pentru prima data cand incerci epilarea cu ceara, iata cateva detalii care te pot ajuta sa inveti aceasta tehnica.

Epilarea cu ceara

Ce este epilarea cu ceara si cum functioneaza?

Epilarea cu ceara este o metoda populara de epilare prin care parul este eliminat de la radacina, avand rezultate de lunga durata. Ceara se aplica pe piele si se lipeste de firele de par. Atunci cand ceara este eliminata, firele de par sunt eliminate o data cu ea, lasand pielea neteda. Parul devine mai moale atunci cand creste, iar rezultatele dureaza mai mult decat alte forme de indepartare a parului.

Cat dureaza pana cand parul creste la loc dupa epilarea cu ceara?

Epilarea cu ceara poate poate lasa pielea neteda timp de pana la 3-5 saptamani; cu toate acestea rezultatele pot varia in functie de fiecare persoana datorita diferitelor tipuri de par, si in functie de cat de des se face epilarea cu ceara.

Care este diferenta dintre ceara traditionala si ceara de unica folosinta?

Ceara traditionala consta intr-o fasie de ceara aplicata pe piele, si indepartata cu ajutorul degetelor. Este folosita pentru epilarea zonelor sensibile si delicate precum sprancene, mustata, fata, subrat, zona inghinala.

Ceara de unica folosinta este aplicata cu ajutorului unui dispozitiv si eliminata cu o banda de hartie. Este ideala pentru zonele mai mari precum brate, picioare, spate si piept.

Cum imi pregatesc pielea inainte de epilarea cu ceara?

Testeaza intotdeauna o mica parte a zonei care urmeaza sa fie epilata, si asteapta 24 de ore pentru a te asigura ca nu apare nici o iritatie a pielii. Dimensiunea parului trebuie sa fie de cel putin 2 mm de la suprafata pielii, astfel incat ceara sa poata prinde parul. Parul mai lung trebuie taiat la 5mm, inainte de epilarea cu ceara. Suprafata care urmeaza sa fie epilata trebuie sa fie curata, uscata si lipsita de orice uleiuri si creme. Daca exista prea multe celule de piele moarta, ceara nu va putea prinde toate firele de par. Exfolierea pielii va elimina celulele moarte, si va permite cerii sa elimine cat mai multe fire de par.

Ar trebui sa fac dus inainte de epilare?

Nu! Evita sa te epilezi dupa un dus sau o baie fierbinte. Apa calda va deschide porii, dar iti va inmuia si pielea facand-o mai sensibila la vanatai si iritatii. Asteapta o ora sau doua inainte de a incepe epilarea cu ceara.

De unde stiu ca ceara are temperatura ideala?

Ceara este la o consistenta si o temperatura ideala atunci cand seamana cu mierea si aluneca usor pe piele, vezi aici ceara pentru epilat. Testeaza ceara pe interiorul incheieturii mainii inainte de utilizare. Ceara nu ar trebui sa fie fierbinte. In cazul in care este mult prea calda, se lasa sa se raceasca timp de cateva minute si se testeaza din nou pe incheietura mainii. In cazul in care ceara nu se raspandeste cu usurinta si are o textura atoasa, inseamna ca este prea rece si este nevoie sa o incalzesti mai mult.

Epilarea cu ceara este dureroasa?

Disconfortul experimentat atunci cand are loc epilarea cu ceara depinde de fiecare individ. Epilarea cu ceara este o modalitate accesibila de a mentine pielea neteda pentru perioade mai lungi decat in cazul folosirii aparatului de ras. Este posibil sa simti furnicaturi pe piele dupa epilare, acestea fiind de fapt terminatiile nervoase din foliculii de par care reactioneaza la indepartarea parului, senzatie care va disparea in cateva secunde. Dupa epilare regulata disconfortul scade, deoarece foliculul de par devine mai slab. Cu toate acestea, daca experimentezi pentru prima oara epilarea cu ceara, poti simti un disconfort mai mare. Urmeaza aceste sfaturi utile pentru a reduce disconfortul.

  • Ia o tableta contra durerii cu o ora inainte de epilarea cu ceara

  • Exfolierea o zi inainte de epilare va usura durerea prin eliminarea celulelor moarte

  • Evita epilarea cu ceara cu o saptamana inainte de perioada menstruatiei, deoarece atunci esti foarte sensibila la durere.

  • Evita cafeina, sarea si alcoolul, deoarece acestea fac pielea foarte sensibila

  • Apasa pe piele ferm dupa indepartarea cerii

  • Nu te gandi la durere! Trage aer in piept si gandeste-te ca nu ai de ce sa iti faci griji. Disconfortul este de scurta durata, pe cand tu vei avea o piele neteda pentru mult timp.

  • Epileaza-te alaturi de o prietena. Ea te va distrage si te ve ajuta cu zonele greu accesibile.

Ceara se rupe in bucati cand incerc sa o elimin. De ce se intampla asta?

Acest lucru se intampla atunci cand ceara se raceste prea mult pe pielea ta. Cel mai bine este sa astepti doar 15-20 de secunde. Ceara trebuie sa fie flexibila atunci cand o elimini de pe piele.

De ce nu pot ideparta ceara cu apa?

Ceara este facuta din rasini, si este un produs pe baza de ulei. Asta inseamna ca ai nevoie de un ulei special pentru a dizolva ceara, daca doresti sa o elimini de pe piele. Ca alternativa, poti utiliza orice produs pe baza de ulei (cum ar fi uleiul de masline sau uleiul vegetal), pentru a indeparta resturile de ceara.

Nu se elimina nici un fir de par. Ce se intampla?

In cazul in care nu ai exfoliat pielea in ziua anterioara, primele cateva incercari pot elimina doar pielea moarta. Asigura-te ca pielea este curata si lipsita de sudoare, uleiuri si creme, astfel incat ceara sa poata adera la firele de par. Este posibil ca firele de par sa fie prea scurte si ceara sa nu le prinda. Mai asteapta cateva zile pentru ca parul sa mai creasca putin.

Am experimentat vanatai / umflare / iritatie dupa epilare. Ce s-a intamplat?

O tehnica gresita de epilare poate provoca aceste tipuri de reactii, indiferent de ce fel de ceara utilizezi. Asigura-te ca ai citit manualul de instructiuni inclus in pachetul de epilare, inainte de a incepe procedura. De asemenea, este recomandat sa faci un test pe o zona mica a corpului si sa astepti 24 de ore, pentru a te asigura ca ceara nu iti va afecta pielea. Pentru incepatori, este recomandat sa se foloseasca aceasta procedura pe picioare, pentru a se obisnui cu tehnica.

Cum imi ingrijesc pielea dupa epilare?

Pastreaza-ti pielea hidratata pentru a evita cresterea firelor de par sub piele. Evita folosirea de antiperspirant daca te-ai epilat la subrat in urma cu mai putin de 24 de ore, si evita expunerea directa la soare.

Ce fac daca am aplicat din greseala ceara pe o zona care nu doresc sa fie epilata?

Foloseste ulei de masline, vegetal sau pentru bebelusi, pentru a dizolva creara de pe piele.

Ceara are termen de valabilitate?

Ceara de epilare nu contine ingrediente care pot expira. Totusi, este indicat sa folosesti ceara in decurs de 12 luni de la deschiderea flaconului.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Pestele marlinul negru este cea mai rapida vietuitoare din apa. 130 km/ora este viteza pe care o poate prinde in apa.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Banc sec:
Erau doi cai: unu negru si unu mai incolo.

› vrei mai mult