Cambridge CELTA certifica 12 profesori romani, la noi in tara, pentru a preda engleza oriunde in lume

14 august 2014, 15:43

Doisprezece profesori de limba engleza, din Bucuresti dar si din alte orase ale tarii, vor primi maine, 15 august, certificatul Cambridge CELTA care le permite sa predea engleza ca profesori non-nativi, oriunde in lume. Cei doisprezece dascali, au urmat timp de patru saptamani cursul intensiv de pregatire sustinut pentru prima data in Romania de Shakespeare School, singurul centru din tara acreditat de catre Cambridge Language Assessment din cadrul Universitatii Cambridge ca centru de pregatire si examinare CELTA.

Cursul de pregatire Cambridge CELTA (Certificate in Teaching English to Speakers of Other Languages) are ca scop perfectionarea metodei de predare a profesorilor si aduce o abordare practica prin care se urmaresc nevoile reale ale profesorului dar si ale elevilor.
Cambridge CELTA certifica 12 profesori romani, la noi in tara, pentru a preda engleza oriunde in lumePe toata durata trainingului, cursantii sunt provocati sa predea limba engleza unui grup de elevi, primind indrumare din partea tutorilor acreditati Cambridge CELTA. De asemenea, ei sunt antrenati in sesiuni de discutii despre propria metoda de predare si invata cum sa fie mai eficienti pentru a oferi elevilor cursuri de calitate. Profesorii participanti la curs sunt evaluati continuu, in functie de trei criterii – prestatia de la orele demonstrative, temele scrise si gradul de implicare pe parcursul trainingului, iar la finalul cursului primesc acreditarea Cambridge CELTA.
Cambridge CELTA certifica 12 profesori romani, la noi in tara, pentru a preda engleza oriunde in lume„Cursul de pregatire Cambridge CELTA mi-a oferit oportunitatea de a urmari profesori experimentati si de a primi de la ei feedback-uri personalizate si constructive. Am invatat multe lucruri noi ... de la cat de multa munca intra in partea de planificare – si asta iti asigura o mare parte din succesul din timpul orei – pana la ce inseamna notiunea de class management, cum oferi feedback elevilor tai, cum ii monitorizezi, care este metoda cea mai eficienta de lucru cu ei. In afara de partea de metodica, am invatat ca e important sa iti aduci personalitatea in clasa, sa fii relaxat si sa oferi elevilor incredere sa se exprime.” spune Mara Blaj, profesor de limba engleza in Bucuresti si cursant Cambridge CELTA la Shakespeare School.

Acesta este primul an in care profesorii de limba engleza din Romania au posibilitatea de a se pregati la noi in tara pentru a sustine acest examen. Acreditarea Shakespeare School ca centru de pregatire Cambridge CELTA adauga Romania pe lista celor 130 de tari care organizeaza astfel de cursuri.

Shakespeare School va organiza un al doilea curs de pregatire si certificate CELTA in luna ianuarie 2015. Detaliile despre inscriere si  informatiile despre avantajele obtinerii unui certificat Cambridge CELTA se gasesc pe pagina dedicata www.celtatraining.ro.

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Majoritatea hamsterilor clipesc cu cate un ochi.

› vrei mai mult

Bancul zilei

o fata intra intr-un magazin de animale shi intreaba :
avetzi iepulashi?
la care vanzatorul ii raspunde:
vlei unul negru sau unul alb shi pufos ?
fata raspunse cu un zambet dragutz :
cled ca pe pitonul meu nu-l inteleseaza

› vrei mai mult