3 sfaturi pentru a trece mai repede peste o raceala

31 ianuarie 2018, 17:33

Raceala este o infectie virala care afecteaza tractul respirator superior, de vina pentru aparitia acesteia fiind virusurile.

Exista mai multe tipuri de virusuri, aproximativ 200, care pot duce la aparitia racelilor. Virusul patrunde in organism de la o persoana care este deja bolnava, putand fi imprastiat prin stranut, tuse (in urma acestor actiuni sunt eliminate fluide contaminate cu virusuri). Pentru a limita pericolul raspandirii virusului este important sa iti acoperi gura cu un servetel sau cu o batista atunci cand tusesti, sa te speli pe maini cat de des poti, sa nu folosesti prosoape sau alte obiecte la comun cu persoanele care sunt racite.

 

Propolis C Raceala si Gripa

 

Care sunt simptomele racelii

Simptomele racelii apar de obicei intr-un interval de timp cuprins intre una si trei zile dupa ce ai fost expus virusului. Simptomele racelii sunt congestia nazala, ochi care lacrimeaza, durere in gat, tuse, stranut, raguseala. Daca apar si simptome precum febra, frisoanele, durerile de cap, atunci este mult mai probabil sa suferi de gripa si nu de raceala.

Simptomele unei raceli pot dura intre 2 si 10 zile, in functie de severitatea acestora, de organismul fiecarei persoane in parte. In cazul in care pe masura ce trece timpul simptomele devin mai apasatoare sau nu trec dupa 10 zile, este recomandat consultul unui medic, pentru a se evita aparitia unor complicatii, precum bronsita, pneumonia sau infectii ale urechii.

Exista si persoane care sunt mai expuse riscului aparitiei unei raceli: cei care au sistemul imunitar slabit, pe fondul unei afectiuni cronice sau din alte cauze, dar si persoanele care fumeaza.

Racelile sunt mai frecvente in anotimpul rece, dar pot aparea si toamna si primavara.

Pentru a ameliora simptomele racelii este importanta odihna, alimentatia echilibrata sau consumul de lichide. Pot fi administrate si unele analgezice contra durerii, dar si picaturi pentru nas, pentru a reduce congestia nazala. In cazul racelilor nu se administreaza antibiotice, pentru ca nu au niciun efect asupra virusurilor, ele au actiune impotriva bacteriilor.

Propolis C, de ajutor contra racelii si gripei

De ajutor iti pot fi si plicurile Propolis C Raceala si Gripa Adulti, de la Fiterman Pharma. Suplimentul alimentar este pe baza de extracte naturale standardizate si se administreaza de la primele simptome ale racelii.

Propolis C Raceala si Gripa Adulti, pe langa cantitatea maxima de vitamina C, are in compozitie si: tinctura de propolis, extract din fructe de soc, extract din fructe de maces, extract de echinacea.

Fiecare plic de Propolis C Raceala si Gripa Adulti are gust bun si este usor de administrat: se dizolva in apa calda si poate fi asociat cu antiinflamatoare sau cu antipiretice. Se administreaza incepand cu varsta de 12 ani si este recomandat inclusiv persoanelor cu afectiuni gastrice, hepatice sau diabet.


Propolis C Raceala si Gripa

inapoi la stiri Clopotel

Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Marea Britanie a fost prima tara care a emis timbre nationale.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Sotia:Draga, dormin?
Sotul:Nu
Sotia:Draga, ma iubesti
Sotul:Dorm!

› vrei mai mult