Cultura generala

Teritoriul Angliei este locuit de multi, multi ani, asa ca, la inceputul secolului al XVI-lea, a inceput sa fie criza de locuri de veci. Solutia a fost scoaterea sicrielor mai vechi, depunerea osemintelor in niste depozite si refolosirea spatiului pentru un mort "proaspat". La deschiderea vechilor sicrie s-a constatat ca unul din 25 era zgiriat de unghii pe interior. Dindu-si seama ca unii semeni ai lor au fost ingropati de vii, englezii au inventat un mecanism de salvare a celor ingropati de vii. De mina "mortului" era legata o sfoara, care, printr-o gaura in sicriu, era legata la un clopotel, montat linga mormint. Patrulele din cimitir supravegheau clopoteii. De aici vine vorba "saved by the bell" ("salvat de clopotel")

› vrei mai mult
Click pentru a citi pagina precedenta
 

22 Aprilie
Pff... a trecut si vacanta de Paste, acum iar la scoala. Sincer sa fiu, nu inteleg de ce o mai numesc "vacanta de Paste" daca e cu o saptamana inainte? M-am dus la scoala cu burta plina de dulciuri, aduse de matusa-mea proaspat intoarsa din Italia. Tot matusa asta mi-a adus anu` trecut un Playstation portabil.  N-are copii si de-aia imi aduce mie. N-are nici sot, ca e cam urata. A, da..., apropos de cadouri, a venit iepurasu` la mine si anul asta. Zice tata ca iepurasul, dar eu stiu ca el e iepurasul. El si mama, desigur, ca doar pun amandoi bani. Mi-au luat un Atlas foarte misto si o pereche de blugi largi, cum imi plac mie. Aici m-au nimerit. Bunica-mea mi-a dat bani, imi schimb rotile la bicla. Cealalta bunica e cam zgarcita, asa ca mi-a dat bani sa-mi iau o minge. Misto ca s-a incalzit afara si pot sa bag un fotbal cu baietii, la sfarsit de saptamana. In rest, la scoala merge totul bine, abia astept sa ma fac mare, sa ma duc si eu la serviciu, sa am si eu banii mei, sa-mi cumpar cate biciclete vreau!

   
  62  63  64  65  66   
Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK