Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Pasarile rapitoare de zi isi inghit in intregime prazile mai mici. Enzimele digestive foarte eficiente descompun si mistuie chiar si oasele din prada. Parul si penele inghitite le scuipa ulterior.

› vrei mai mult

Bancul zilei

-As mai vrea sa plec la Paris!
- Ai mai fost?
- Nu, dar am mai vrut!

› vrei mai mult
Versiunea imprimabila

 

Rapunzel

de Fratii Grimm

Planse de colorat cu Rapunzel

Asculta povestea cu imagini animate!

 

Descarca planse de colorat cu Rapunzel

Candva, traiau odata un barbat si o femeie care isi doreau nespus de mult mult un copil. In spatele casei lor se afla o gradina minunata, plina cu florile cele mai frumoase din lume si ierburile cele mai rare. Gradina era imprejmuita de un zid inalt unde stapanea o vrajitoare de care toti se temeau.

Intr-o zi, femeia s-a uitat pe geam in gradina si a zarit un strat de rapunzel. Rapunzelul era verde si proaspat, si degeaba s-a caznit femeia sa ajunga si sa rupa un fir, ca nu nu a reusit. A incercat zile la randul, dar fara succes, si lucrul acesta o imbolnavise.

 

Sotul ei care o iubea, a intrebat-o:
- Ce se intampla draga sotie?
- Ah, daca as manca rapunzel din gradina mi-ar reveni puterile.

Barbatul s-a gandit sa riste decat sa-i moara sotia si astepta sa se faca seara ca sa-i duca sotiei un manunchi din acele ierburi. Cand a vazut femeia rapunzelul atat de proaspat, a fost tare fericita! L-a gatit ca pe o salata si l-a mancat. In ziua urmatoare sotul ei a trebuit sa se mai duca inca o data in gradina. Dupa ce a coborat zidul vrajitoarea i-a aparut drept in fata.

- Cum indraznesti sa vii aici si sa-mi furi rapunzelul? Vei fi pedepsit!
- Te rog, n-am avut incotro! Iarta-ma! Daca nu luam rapunzelul, sotia mea ar fi murit!
Vrajitoarea l-a crezut si i-a spus atunci:
- Bine! Poti sa iei de acum incolo din gradina mea cat rapunzel vrei. Dar, imi vei da mie copilul pe care sotia ta il va naste! Si sa stii ca voi avea mare grija de el!