Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


In aceasta zi o sa descoperi ca poti face lucruri pe care nu credeai ca le ppoti face. Daca vei participa la o competitie intre prieteni, ai mari sanse sa te clasezi pe podium pentru ca esti plin/a de ambitie! Din fericire, seara vei avea ocazia sa te relaxezi cu adevarat.

› vrei zodia ta

Cultura generala

In fiecare an cad pe suprafata terestra in jur de 1000 de tone de praf cosmic.

› vrei mai mult

Bancul zilei

De ce merg blondele in jurul dusului cand se spala pe cap?
Pentru ca pe sampon scrie ''wash and go''.

› vrei mai mult

Shop Clopotel.ro

Zeci de mii de elevi si studenti participa la cel mai mare quiz de gaming si cultura generala din Romania

14 Septembrie 2022

Ora de gaming – quiz de gaming si cultura generala

Gaming Marathon-ul de toamna le este dedicat milioanelor de elevi si studenti care se întorc în salile de clasa dupa mai bine de doi ani de cursuri preponderent online.


Pe 17 septembrie, pe www.gaming-marathon.ro, unii din cei mai cunoscuti streameri din Romania vor petrece alaturi de comunitatile lor multe ore pline de gaming si momente educative, pentru ca oricare dintre jocurile din maraton poate fi, pe langa un mod de petrecere a timpului liber, si un instrument de învatare alternativa.


Ora de gaming – quiz de gaming si cultura generala


Zeci de mii de elevi si studenti sunt asteptati sa participe la evenimentul principal al maratonului, Ora de gaming, sustínuta de Vodafone GigaNetwork 5G si Fibra. Mentorii celui mai mare quiz online de gaming si cultura generala organizat în Romania vor fi Ovvy, Antonia, Madalin si AmyClaire, streameri recunoscuti pentru continutul pe care îl ofera în FIFA, CS:GO, Brawl Stars si League of Legends.


Întrebarile pregatite de cei patru mentori vor fi din sfera gamingului, istoriei si geografiei. Fiecare întrebare va avea patru variante de raspuns, iar tinerii vor putea raspunde în mai putin de 10 secunde. La final, cei mai buni 10 participanti la Ora de gaming vor castiga dispozitive de gaming.


Ora de gaming are loc sambata, 17 septembrie, de la ora 14:00 pe canalul de YouTube al lui Ovvy. Toti participantii trebuie sa aiba un cont activ pe kahoot.com. Participarea este gratuita.


“Odata cu începerea anului scolar si universitar, vrem sa readucem în discutie la Gaming Marathon beneficiile jocurilor video în educatia si dezvoltarea tinerilor. Mai mult, îi invatam cum sa stranga, sa economiseasca si sa cheltuiasca banii cu cap în jocurile video si în viata de zi cu zi. Îi asteptam sambata pe toti studentii si elevii sa ia parte la, probabil, cel mai mare quiz de gaming si cultura generala care s-a organizat vreodata în Romania, a precizat Tudor Daescu, co-organizator Gaming Marathon.


Tedereu, zaSami si IceManLucky, streamerii din Good Game League, prima liga de creatori care fac gaming de bine, vor vorbi despre rolul jocurilor video în educatie si îi vor antrena în discutii si pe membrii comunitatilor lor.


Educatia financiara în gaming


În cadrul maratonului, gamerii au parte de educatie financiara într-un mod inedit de la creatorii preferati, o actiune upgraded by George. Meitii si Theo vor oferi, în Brawl Stars si FIFA, tips & tricks tinerilor despre cum sa-si gestioneze cat mai bine banii si resursele în jocuri si în viata de zi cu zi.


Pentru un viitor sustenabil


Samsung cauta cele mai tari idei pentru un viitor sustenabil si da startul celei de-a doua editii a competitiei Solve for Tomorrow dedicata elevilor de liceu. Cele 4 categorii în care tinerii îsi pot înscrie proiectele sunt: Mediu Înconjurator, Diversitate si Incluziune Sociala, Educatie si Dezvoltare Durabila. Competitia îsi propune sa aduca împreuna tehnologia, educatia, solutiile eficiente si sustenabile pentru a rezolva probleme pe care elevii le identifica în comunitatile din care fac parte. Finala competitiei va avea loc la Bucuresti, pe 21 februarie 2023. În cadrul Gaming Marathon, Reddysh si Tedereu vor povesti gamerilor despre misiunea si programul acestei competitii.


Turnee diverse cu premii


Competitiile deja istorice dintre Lectura si Bercea continua si la acest marathon, cu un al treilea duel. Sambata, 17 septembrie, cei doi îsi vor forma cele mai competitive echipe alaturi de membrii comunitatilor lor si se vor înfrunta în cele mai populare harti de CS:GO.


S1KE îi va provoca pe jucatorii de Fornite la turnee 1 vs 1 în modul boxfight, iar cei mai buni concurenti vor castiga device-uri de gaming.


Mobile gaming-ul nu va lipsi din marathon, Tedereu organizand turnee dedicate în PUBG Mobile.


Mai multe detalii despre Gaming Marathon, line-up-ul complet si programul jocurilor se gasesc pe www.gaming-marathon.ro.

Inapoi la lista de stiri