Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Specia de licurici Photinus pyralis, care produce lumina cu intensitatea cea mai mare, traieste in America Centrala si America de Sud.

› vrei mai mult

Bancul zilei

- Niciodata la Serviciul meteorologic n-a fost directoare o femeie. Ma intreb oare de ce?
- Probabil fiindca vremea e si asa destul de schimbatoare.

› vrei mai mult

Vacanta de vara, pe ultima suta de metri. Ce trebuie sa stii inainte de inceperea scolii

26 August 2021

incepe scoala

Pe 13 septembrie suna primul clopotel al anului scolar 2021-2022. Esti gata sa te revezi cu colegii? Probabil ca da, ca tuturor ne este dor unii de altii. Poate anul care vine nu o sa mai fie asa mare nebunie: ba mergem la scoala, ba facem ore online, ba ne impartim in grupe, iar apoi mergem in clasa alternativ. Nici nu stii, pana la urma, cum e mai bine. In clasa e bine, ca ne vedem toti, mai facem o gluma in pauze, mai povestim si noi de una, de alta, ne mai intalnim si cu profii aia "cool". Bine, si cu cei "not cool", dar daca stam sa punem in balanta plusurile si minusurile, parca merita sa mergi, totusi la scoala.


Esti, deci, pregatit? Nu cu carti, pixuri si caiete. Pe astea le cumpara mereu parintii. Esti pregatit pentru recapitularile de la inceput de an? Dar pentru testele pe care profii ni le pregatesc la toate materiile?


Testele predictive s-ar putea sa ne cam dea batai de cap


Dupa trei semestre de harababura, anul acesta sigur nu scapam de testele predictive, pentru ca profesorii sigur vor dori sa stie cu ce am ramas dupa scoala online. Daca in fata calculatorului reuseam sa ne descurcam cumva, acum ca vom fi fata in fata cu ei o sa fie mai greu. Stiu ca numai de asta nu ai chef acum, pe final de vacanta, dar daca vrei sa nu te prinda primele ore nepregatit, niste teste online poate iti vor fi de ajutor. Nici macar nu trebuie sa iti bati prea mult capul cu ele, ca nu o sa iti stie nimeni notele, dar poate vrei, totusi, sa stii cum stai cu materia. Poti sa faci teste la matematica, teste online de romana sau teste de cultura generala, teste de geografie sau teste de isotire; iar cand te-ai saturat de cele legate de scoala, poti sa te joci si cu cateva teste funny, despre desene animate, vedete, sau cu teste iubire ori de compatibilitate.


Cu temele de vacanta cum stai?


Dezastru? Iar ai lasat cea mai mare parte din ele pe ultima suta de metri, de parca vacanta de vara ar fi fost fara sfarsit? Au fost si multe, stim! Dar si daca ar fi fost doar pe jumatate sau chiar pe sfert, tot multe ar fi fost. Pentru ca e va-can-ta! Nu? Nu ar trebui sa ai de facut teme!


Si totusi, daca nu vrei sa fii "oaia neagra" care nu a respectat cerintele profesorilor, n-ar strica sa incerci macar sa le termini. Daca ai nevoie de ajutor pentru temele de vacanta – fise, referate etc. - informatiile de care ai nevoie sunt la un click distanta de acest articol, ca sa nu mai stai tu sa le cauti prin carti sau prin Google, daca printre amintiri nu reusesti sa le gasesti.


N-ar strica sa te apuci deja de ele; poate le termini rapid si iti raman cateva zile in care sa te bucuri de gustul vacantei, ca alta nu mai avem pana la Craciun. In fine, decat daca esti in I-IV si atunci ai o vacanta in plus...


Reguli pentru anul scolar 2021-2022


Daca ne intoarcem fizic la scoala din septembrie, avem si un set de reguli de respectat. Vom avea festivitati de deschidere, dar cu masca de protectie. Apropo, nu mai avem voie cu masti textile, ci doar cu cele medicale, sau stai, ca s-au sucit, pana la urma se poate si cu cele textile, dar cu conditia sa acopere corespunzator fata, inclusiv nasul si barbia.. Asa s-au gandit cei mari ca e mai bine, mai sigur pentru noi si pentru profesori.
Aurel cu masca la scoala
In rest, cam aceeasi "poezie" de anul trecut cand s-au facut cursuri si fata in fata: pastrarea distantei de siguranta, respectarea traseelor de acces si de iesire, respectarea normelor de igiena.


Vestea buna este ca anul acesta va fi unul dintre cei mai scurti din istoria recenta, cu doar 34 de saptamani de cursuri (13 septembrie 2021 - 11 iunie 2022). Daca esti clasa a VIII-a vei termina cursurile cu o saptamana mai devreme, pe 3 iunie 2022, iar daca termini liceul - pe 27 mai 2022.

Inapoi la lista de stiri