Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Singurul cuvant din limba romana care are pluralul in "-a" este OUA

› vrei mai mult

Bancul zilei

- Crezi in fantome? m-a intrebat nevasta-mea ieri.
Stau si ma intreb daca nu ar trebui sa o ignor. Doar sunt deja cinci ani de cand a murit!

› vrei mai mult

Trei medalii de aur si o medalie de argint: cel mai bun rezultat in istoria participarii romanesti la Olimpiada Internationala de Chimie 2016

03 August 2016


Trei medalii de aur și o medalie de argint este bilanțul participării românești la a 48-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Chimie, desfășurată în perioada 23 iulie - 1 august, la Tbilisi (Georgia).



Rezultatul, cel mai bun din istoria participării românești la această competiție, plasează România pe locul I in Europa și pe locul al II-lea în lume în clasamentul neoficial al țărilor participante (75).



Cei trei elevi români medaliați cu aur sunt Andrei Iliescu (absolvent al Liceului Internațional de Informatică din București), Paul Haidu-Gerea (clasa a XI-a/Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța), premiat cu „argint" în 2015, și Robert Cristian Râclea (clasa a XII-a/Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Galați).



De asemenea, lui Andrei Iliescu, câștigător al medaliei de aur și la ediția anterioară, i-a fost decernat premiul IUPAC (The International Union of Pure and Applied Chemistry) pentru cel mai mare punctaj din concurs.



Medalia de argint a fost obținută de Alexandra Dima, elevă în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din București.



La ediția din acest an au fost prezenți 264 de competitori din 75 de țări.



Sursa: edu.ro

Inapoi la lista de stiri