Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Conductele de gaz si de apa, atrag fulgerele. Pentru preintampinarea unor eventuale necazuri, este bine ca in timpul furtunilor sa tineti usile si geamurile inchise.

› vrei mai mult

Bancul zilei

buna ziua de dimineata
HA BUNASEARA DE DIMINEATA

› vrei mai mult

Sute de copii mai putin norocosi primesc telefoane si tablete pentru a-si continua studiile

15 Decembrie 2022

Gaming Marathon

Ultimul mare eveniment de gaming al anului


In cadrul Gaming Marathon va avea loc avanpremiera marii finale a Campionatului Mondial Argentina - Franta

Duminica, 18 decembrie, in cadrul evenimentului online Gaming Marathon, creatorii de continut, alaturi de comunitatile lor de sute de mii de gameri, vor intra in spiritul faptelor bune de sarbatori, sprijinind educatia copiilor de la Casa Buna. Pe parcursul acestui maraton, streamerii si parteneri evenimentului vor oferi echipamente performante ce ii vor ajuta pe cei mici sa isi continuie studiile. Casa Buna, ONG-ul creat de Valeriu Nicolae, are ca scop accesul copiilor din familii marginalizate la educatie. Gaming Marathon are loc online, incepand cu ora 10, pe www.gaming-marathon.ro.

Casa buna

Pentru a veni in sprijinul asociatiei, timp de peste 15 ore, gamerii vor organiza competitii si vor dona monitoare, telefoane mobile, laptop-uri si PC-uri performante. Programul de gamificare al Asociatiei Casa Buna rasplateste copiii cu dispozitive daca acestia participa la cat mai multe ore si aduna cat mai multe puncte. Participantii la eveniment pot dona pe site-ul asociatiei www.asociatiacasabuna.ro.

„Implicarea reprezinta cel mai important motiv pentru care Gaming Marathon exista. An de an, evenimentul a demonstrat ca gamerii sunt uniti si dornici sa ajute, fie ca sustin mai multe femei care sa lucreze in industrie, legaturi mai puternice cu parintii lor prin jocuri video, fie, iata acum in decembrie, pe copiii de la Casa Buna care au nevoie de acces la educatie digitala. Asteptam cateva sute de mii de tineri care sa intre online alaturi de streamerii lor preferati si sa contribuie la donatii. Implicarea se poate realiza in multe moduri, chiar si din fata pc-urilor sau a telefoanelor, ” a spus Tudor Daescu, co-fondator Gaming Marathon.

„Unul dintre principalele scopuri pe care le avem la Casa Buna este ca toti copiii din program sa aiba acces la o educatie completa. Gaming-ul face parte din viata copiiilor de la Casa Buna iar jocurile le pot dezvolta multe abilitati si se pot apropria mai usor de procesul de cunoastere. Iar dispozitivele pe care le vor primi de la comunitatea de gaming, si mai ales de la youtuberii lor preferati pe care ii urmaresc, cu siguranta ii vor ajuta in dezvoltarea lor,” a declarat Valeriu Nicolae, initiatorul proiectului Casa Buna.

In plus, la Gaming Marathon are loc avanpremiera finalei Campionatului Mondial de Fotbal, dintre Argentina si Franta. Cu cateva ore inainte de marea finala, Ovvy si Tudor Butan, unii din cei mai cunoscuti streameri de FIFA din Romania, isi vor alege reprezentativa si vor juca finala online in FIFA23. Pe durata partidei, cei doi vor realiza o analiza amanuntita a cele doua echipe finaliste.


In cadrul maraton-ului, streamerii din Good Gaming League, liga creatorilor care fac gaming pentru bine, se vor alatura acestei cauze, si vor implica comunitatea lor in discutii despre importanta de a ajuta si a darui. Antonia Nuckle, Ovvy, IceManLucky, ZaSami, Madalin, AmyClaire si Jaxi isi vor incuraja comunitatile de gaming sa ia parte la initiativa, iar la final vor dona device-uri pentru copiii de la Casa Buna.

Cei peste 30 de streameri prezenti la maraton vor primi diverse challenge-uri si provocari din partea comunitatii, pe care vor incerca sa le depaseasca, pentru ca donatiile catre asociatia Casa Buna sa se inmulteasca. Challenge-urile vor testa abilitatile streamerilor in jocuri precum Stumble Guys, Minecraft, Brawl Stars, FIFA, Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, PUBG si multe altele. In acest timp, participantii vor putea invata despre abilitatile in jocuri video, dar si despre gestionarea resurselor in jocuri. De asemenea, in cadrul evenimentului va exista si un quiz dedicat jocurilor video, unde fiecare raspuns corect va fi insotit de o donatie.

Mai multe detalii despre Gaming Marathon, line-up-ul complet si programul jocurilor se gasesc pe www.gaming-marathon.ro.

Inapoi la lista de stiri