Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Tigrii siberieni au un apetit foarte mare, ei pot sa consume 50 kg de carne la o singura masa.

› vrei mai mult

Bancul zilei

- De ce Regele Arthur avea o masa rotunda?
- Pentru a nu fi trimis la colt

› vrei mai mult

Sunt ultimele zile in care te poti inscrie voluntar pentru copiii din centrele de plasament din Bucuresti si din tara

21 Septembrie 2022

Voluntariat

Ajungem MARI, singurul program educational destinat copiilor din sistemul de protectie, are nevoie urgent de voluntari care sa aduca schimbarea în vietile acestora si sa lucreze cu ei fizic sau online. Aproximativ 800 de voluntari s-au înscris în acest program de la startul campaniei de recrutare (1 august). Mai este nevoie de înca 800 de oameni dornici sa ofere 2 ore pe saptamana copiilor si tinerilor institutionalizati din Bucuresti si 23 de judete. Termenul limita pentru înscrieri este: 25 septembrie.


Peste 45.000 de copii si tineri se afla în prezent într-o forma de protectie, fie ca vorbim de centre de plasament sau apartamente de tip familial. Cei mai multi dintre ei au suferit traume emotionale, iar cel mai mare ajutor pe care îl pot primi nu are legatura nici cu hainele, nici cu rechizitele sau cu alte lucruri materiale. Ca sa poata depasi problemele emotionale, sa capete încredere în ei si sa îsi poata atinge potentialul, acesti copii au nevoie de oameni cu inima mare care sa le fie alaturi, sa-i îndrume si sa le arate ca sunt importanti.


Copiii din centrele de plasament au nevoie de 1.600 de prieteni si mentori


De 8 ani, programul educational Ajungem MARI desfasurat de Asociatia Lindenfeld aduce o schimbare semnificativa si vizibila în vietile a mii de copii aflati în sistemul de protectie. Voluntarii Ajungem MARI îi pregatesc pe copii pentru o viata independenta în momentul în care parasesc sistemul de protectie, fac cu ei teme, meditatii, merg cu ei în excursii si tabere si exerseaza bunatatea zi de zi. Programul educational Ajungem MARI a primit în 2016 o recomandare din partea Ministerului Muncii pentru a fi implementat în sprijinul a cat mai multi copii vulnerabili din tara.


Cand cunosti cativa copii cu povesti grele începi sa vezi lumea altfel, iar cand vin la tine sa-ti arate ce reusite au avut si sa-ti multumeasca pentru ca ai fost acolo pentru ei ti se umple sufletul de bucurie si satisfactie. Multi dintre voluntarii Ajungem MARI suntem aici an de an, pentru ca formam o mare familie, iar familia trebuie sustinuta” - Iuliana Oprea, voluntar Ajungem MARI


2 ore pe saptamana din viata ta pentru un viitor mai bun al copiilor institutionalizati


Ajungem MARI organizeaza în fiecare an o noua campanie de recrutare a voluntarilor care vor sa faca bine, schimband astfel lumea cu pasi mici. Anul acesta, este nevoie de 1.600 de oameni care sa le ofere copiilor din centrele de plasament 2 ore pe saptamana din timpul lor si sansa unui viitor mai bun. Înscrierile în program se pot face pe www.ajungemmari.ro, se încheie pe 25 septembrie, iar cea mai mare nevoie de voluntari se resimte în Bucuresti, Arges, Botosani, Brasov, Buzau, Cluj, Dambovita, Gorj, Iasi, Mures, Neamt, Timis si Vrancea.


De-a lungul anilor am avut voluntari de la liceeni si studenti, pana la angajati în multinationale, ingineri IT, contabili, oameni din industrii creative si oameni iesiti la pensie, dar extrem de activi si dornici sa ajute. Suntem diferiti, diversi, dar ne unesc aceleasi valori. Vrem sa facem bine si învatam mereu unii de la ceilalti. Iar noi suntem mereu aici pentru voluntarii care ni se alatura. Le oferim traininguri regulate si specializate, precum si suport constant astfel încat întalnirile si interactiunile cu copiii sa fie cat mai eficiente si satisfacatoare pentru toti cei implicati.” Vivianda Nicolae, vicepresedinte Ajungem MARI.


Ce trebuie sa stii daca vrei sa devii voluntar Ajungem MARI


Nu trebuie sa stii ceva în mod deosebit, nu trebuie sa fii vreun as într-un anumit domeniu, ci sa le oferi cate putin din ceea ce stii tu deja si din multele lucruri pe care le vei învata de la coordonatorii nostri. Nu esti singur în asta.” - Anca Sabou, voluntar Ajungem MARI


Modulul de voluntariat dedicat copiilor si tinerilor aflati în sistemul de protectie – centre de plasament, centre de zi, centre în regim de urgenta, apartamente de tip familial – dureaza 8 luni, din 15 noiembrie 2022 pana în 30 iunie 2023. Copiii au nevoie de stabilitate în vietile lor si de încrederea ca daca îsi pun bazele în cineva, acel om nu va disparea brusc, fara explicatii.


Se lucreaza 2 ore pe saptamana cu copiii, fizic, dar si online, daca nu exista posibilitatea de a merge direct la beneficiarii proiectului. Voluntarii Ajungem MARI sunt în general adulti, studenti sau liceeni, de la 16 ani în sus, fara limita superioara de varsta, comunicativi, implicati si dornici sa îi ajute pe copii. Iar cea mai mare nevoie


Toate detaliile despre înscriere si etapele de selectie si pregatire se regasesc pe www.ajungemmari.ro.

Inapoi la lista de stiri