Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


› vrei zodia ta

Cultura generala

Specia de licurici Photinus pyralis, care produce lumina cu intensitatea cea mai mare, traieste in America Centrala si America de Sud.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un purice si un elefant se plimba prin padure. Puricele spune elefantului "Ce mare esti"; Mai merg putin si iar "Ce mare esti".
Elefantul spune "Gata, gata". Mai merg putin si elefantul spune puricelui "Ce mic esti". Mai merg putin si iar "Ce mic esti".
"Gata, gata" spune puricele "Eu sunt foarte mic", spune puricele "tinand cont ca am fost si bolnav".

› vrei mai mult

Sesiunea de evaluari nationale pentru elevii din clasele a II-a, a IV-a si a VI-a incepe pe 13 mai

12 Mai 2024

clasa elevi

Ministerul Educatiei a anuntat noutatea acestei editii: colectarea datelor rezultate din evaluarea testelor scrise va fi realizata cu ajutorul unei noi aplicatii digitale, potrivit unui comunicat al institutiei citat de edupedu.ro


„Ca element de noutate pentru administrarea si valorificarea rezultatelor inregistrate, colectarea datelor rezultate din evaluarea testelor scrise va fi realizata cu ajutorul unei noi aplicatii digitale. Aceasta va permite, pe de o parte, colectarea datelor in conditii de siguranta si de control optimizat al calitatii si, pe de alta parte, va oferi comisiilor de evaluare acces la propriile date de evaluare ale elevilor si va permite valorificarea rapida si flexibila a acestora. Astfel, va fi facilitata realizarea rapoartelor clasei si a raportului scolii, fara eforturi birocratice suplimentare si intr-un timp mai scurt.


Rezultatele individuale obtinute la aceste evaluari nu se afiseaza/nu se comunica public si nu se inregistreaza in catalogul clasei.


Rapoartele generate la nivelul unitatii de invatamant pe baza acestor rezultate furnizeaza argumente statistice de maxima importanta si relevanta pentru construirea masurilor de valorificare a rezultatelor inregistrate la aceste evaluari nationale, masuri focalizate pe nivelul unitatii de invatamant si pentru beneficiarii serviciilor educationale: elevi, parinti/tutori, cadre didactice, personal educational de sprijin etc”, mai arata institutia.


Calendarul EN II 2024


Ministerul Educatie anunta ca in perioada 13 – 29 mai este programata sesiunea de evaluari nationale la finalul claselor a II-a, a IV-a si a VI-a in anul scolar 2023 – 2024, care se adreseaza unui numar de peste 500.000 de elevi (cumulat).


Evaluarea competentelor fundamentale la finalul clasei a II-a incepe luni, 13 mai, cu proba de Limba si comunicare – scris – Limba romana, respectiv proba de Limba si comunicare – scris – Limba materna pentru elevii apartinand minoritatilor nationale.


Calendarul EN IV 2024


Evaluarea competentelor fundamentale dobandite in ciclul primar (la finalul clasei a IV-a/EN IV) are urmatorul calendar: limba romana (21 mai), matematica (22 mai) si limba materna (23 mai).


Marti, 14 mai, elevii claselor a II-a vor sustine proba de Limba si comunicare – citit – Limba romana, iar miercuri, 15 mai, elevii apartinand minoritatilor nationale participa la proba de Limba si comunicare – citit – Limba materna.


Joi, 16 mai, va avea loc proba la matematica si stiinte ale naturii, in timp ce vineri, 17 mai, se va desfasura ultima proba din cadrul EN II (Limba si comunicare – scris-citit – Limba romana pentru minoritatile nationale), sustinuta de elevii apartinand minoritatilor nationale.


Calendarul EN VI 2024


Calendarul de administrare a evaluarii nationale la finalul clasei a VI-a (EN VI) are urmatoarea configuratie: 28 mai – Limba si comunicare, respectiv 29 mai – matematica si stiinte ale naturii.


 

Inapoi la lista de stiri