Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Trei sferturi din cantitatea de peste prinsa este data catre consum. Restul se foloseste la fabricarea sapunului, a lipiciului, margarinei si a fertilizatorilor.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Cum recunosti o blonda din 100 de blonde?

Nu potzi, toate sunt la fel.

› vrei mai mult

Scoala Remediala A.E.R. isi reia cursurile pentru peste 2.000 de elevi de clasele I-VIII

03 Noiembrie 2021

Scoala remediala
Prima editie organizata in vara a reunit 2.044 de elevi, care au inregistrat un progres mediu de 2.6 puncte


Alianta pentru Educatie Remediala (A.E.R.) anunta reluarea, incepand de astazi, a cursurilor gratuite ale scolii Remediale. Cea de-a doua editie a programului initiat in vara de trei companii edtech – Brio®, Kinderpedia si Livresq – si coordonat de Marcel Bartic, profesor de istorie va oferi lectii de recuperare online la limba romana si matematica, de doua ori pe saptamana, pentru peste 2.000 de elevi din ciclul primar si gimnaziu. Elevii interesati se pot inscrie pe www.aer.school pana sambata, 6 noiembrie.


Programul debuteaza prin testarea initiala a elevilor cu Brio.ro. Calendarul scolii va cuprinde cate doua sesiuni pe saptamana la limba romana si matematica, desfasurate online, pe platforma Kinderpedia. Orele vor fi accesate atat de pe web cat si de pe dispozitivele mobile, prin intermediul aplicatiilor native. Elevii si profesorii vor avea, in acelasi loc, toate instrumentele necesare activitatii de la clasa – orar, videoconferinte, prezenta, note, teme, librarie de documente. Cursurile vor fi sustinute de profesorii recrutati in cadrul programului, ce au dat dovada de pasiune, dedicare, carisma si competente digitale excelente. Profesorii isi vor putea crea suporturile de curs cu ajutorul platformei LIVRESQ sau vor putea alege dintre cele peste 3.700 de lectii publice. Editia a doua a scolii Remediale A.E.R. se realizeaza cu sprijinul Asociatiei Magic.


"Scoala Remediala este expresia convingerii ca actul educational nu poate fi redus doar la ceea ce se intampla in sala de clasa. Cunoasterea nu poate fi conditionata de decizii birocratice sau vremelnice impedimente cauzate de pandemie. Nu, astea nu sunt motive pentru care sa le spunem copiilor ca nu mai pot invata. Nu putem, nu avem dreptul sa le spunem ca am abandonat in fata problemelor pe care le intampinam in aceste zile. Nu putem in sala de clasa? Foarte bine, vom face online. Nu ne trebuie o directiva din partea Ministerului, nu trebuie sa asteptam sa ne dea cineva o reteta miraculoasa pentru a duce actul educational mai departe. E suficient sa ai niste oameni care sa creada cu adevarat in valorile educatiei. si, uite asa, facem o scoala. Pentru toti copiii care s-au trezit intr-o vacanta pe care nu o asteptau. Pentru toti elevii care nu-si doresc altceva decat sa invete. Asta face scoala Remediala. Le ofera speranta si increderea ca adultii din jurul lor vor gasi mereu o solutie ca ei sa poata continua pe drumul cunoasterii." – Marcel Bartic, Coordonator educational al scolii Remediale A.E.R.


Prima editie a scolii Remediale A.E.R. a reunit 2044 de elevi, in 106 clase, de la clasa I la clasa a VIII-a. Pe parcursul celor 9 saptamani, elevii participanti au inregistrat un progres mediu de 2.6 puncte, rezultat in urma testarii initiale si finale. 98% dintre elevi s-au declarat multumiti de calitatea orelor si de interactiunea cu profesorii, iar 96% sunt de parere ca participarea la scoala Remediala A.E.R. i-a ajutat sa recupereze materia pierduta si sa progreseze. Echipa de profesori a fost formata din 21 de profesori de matematica, 21 de profesori de limba romana si 5 invatatori. intre ei, s-au numarat doi inspectori scolari, un evaluator ARACIP si trei directori de scoala. 40 de elevi care au inregistrat cele mai mari progrese in urma cursurilor au obtinut burse de 500 de lei, pe o perioada de 5 luni, finantate de Asociatia Dedeman sub promisiunea “Planuri de Bine pentru Educatie”.


Continuarea programului scolii Remediale A.E.R. demonstreaza un atribut esential pentru educatia din Romania: consecventa. Am demonstrat ca se poate realiza educatie de calitate, chiar si online, cu instrumente inovatoare si cu o mentalitate orientata catre progres. Este responsabilitatea noastra sa ducem acest proiect mai departe si sa consolidam acest exemplu de buna practica. Totodata, ne manifestam deschiderea fata de Ministerul Educatiei, dar si fata de administratiile locale interesate, de a contribui cu solutiile si cu know-how-ul nostru la transformarea digitala a educatiei.” Evelina Necula, Co-fondatoare si CMO Kinderpedia.


"Pentru orice parinte, educatia copiilor este foarte importanta, iar scoala, asa cum a fost facuta ea in ultimii ani, a lasat lacune importante in baza de cunostinte a majoritatii copiilor. Solutia propusa de scoala AER este simpla, coerenta si completa. Aceasta foloseste 3 sisteme software complementare: LIVRESQ, Brio si Kinderpedia si astfel acopera toate nevoile de invatare-predare-evaluare-comunicare ale copiilor, parintilor si profesorilor. Potentata de un corp profesoral de exceptie, cunoscator si dornic sa foloseasca sisteme software eficiente pentru predarea online, scoala AER este un model pentru ceea ce poate fi o scoala online si ne bucuram ca, alaturi de partenerii nostri, putem continua acest proiect!"Cosmin Malureanu CEO si co-fondator ASCENDIA, compania ce dezvolta LIVRESQ.


Educatia remediala e o stiinta in sine si ne bucuram ca, dupa prima etapa a scolii Remediale online, am reusit sa aratam ca se poate. Ca e posibil invatamantul de calitate online cu uneltele digitale potrivite si stiinta de a le folosi. Speram ca beneficiarii nostri – copiii inscrisi in acest program – vor inregistra progrese serioase si ca modelul nostru va putea fi replicat in cat mai multe comunitati pentru cat mai multi copii.” – Gabi Bartic, CEO Brio®.


Alianta pentru Educatie Remediala este o initiativa non-profit a unui grup de entitati ce actioneaza in mediul scolar, care doresc sa puna umarul la imbunatatirea nivelului educational al copiilor din Romania, sprijinind procesele de invatare si evaluare: Brio®, Kinderpedia, Magic School si Livresq.

Inapoi la lista de stiri