Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


In aceasta zi o sa descoperi ca faci anumite lucruri gresite in grupul tau de prieteni. Daca situatia devine tensionata, nu strica sa iti ceri scuze si sa fii mai atent/a pe viitor.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Pe globul pamantesc exista nu mai putin de 800 000 de specii de insecte. S-a calculat ca pe un km patrat de pamant se afla 2 miliarde de insecte diferite.

› vrei mai mult

Bancul zilei

doi tarani se plimbau unul ii spune celuilalt:
- Ba! tu bei o bere?
-Da
-Atunci du-te si o bea mai repede ca te astept aici.

› vrei mai mult

Scoala Profesionala Speciala nr. 3 s-a clasat pe primul loc in concursul

07 Decembrie 2022

Ambasadorii Mediului

Stim cine sunt Ambasadorii Mediului, din Bucuresti! Cu o medie de 25,6 kg de deseuri reciclabile colectate separat per elev, Scoala Profesionala Speciala nr. 3 s-a clasat pe primul loc in concursul „Ambasadorii Mediului”, derulat de ASAP Romania (Armata Selectarii Atente a Plasticului) si Primaria Municipiului Bucuresti. Elevii cu nevoi speciale au reusit sa adune in total peste 5,5 tone de deseuri din plastic, hartie si carton, rezultat pentru care vor fi rasplatiti cu 3 senzori de masurat calitatea aerului. Acestia vor fi pusi la dispozitia scolii si instalati pana la jumatatea lunii in curs.


„Este prima oara cand scoala noastra castiga o competitie de acest fel si suntem foarte mandri de elevii nostri, cu atat mai mult cu cat ei sunt copii cu nevoi speciale, cu dizabilitati de intelect, de la forme severe pana la cele asociate. Acest tip de concurs este ca o pregatire pentru tot ceea ce inseamna respectul fata de mediul inconjurator. Este premiul elevilor nostri, dar si al personalului scolii, care s-a implicat in proiect, explicandu-le copiilor despre importanta reciclarii deseurilor", a mentionat Cristina Todica, profesor coordonator de proiecte si programe al Scolii Profesionale Speciale nr. 3.


157 de scoli gimnaziale, profesionale si licee din Bucuresti au raspuns initiativei ASAP Romania si au colectat, in total, prin intermediul celor aproape 120.000 de elevi, aproape 100 de tone de deseuri reciclabile! O cantitate care a depasit cu mult obiectivele si asteptarile organizatorilor.


„Derulam pentru prima data acest proiect la nivelul tuturor scolilor din Bucuresti si am fost curiosi sa vedem reactia elevilor. Ne-am bucurat sa descoperim interesul si seriozitatea cu care au tratat provocarea: obiectivul pe care ni-l propusesem era ca elevii sa colecteze separat 20 de tone de deseuri, dar am ajuns la aproape 100 de tone! Viitorul este al acestor tineri care inteleg importanta protejarii mediului si sunt preocupati de un stil de viata sustenabil, cu accent pe economisirea si reciclarea resurselor. Ii felicitam pe toti cei care s-au implicat in competitie si pe castigatori. Sunteti cu totii ambasadori ai mediului, ne bucuram sa va avem alaturi!”, a mentionat Mihaela Tutunaru, coordonator program ASAP.


Clasamentul institutiilor de invatamant si cantitatea de deseuri colectate in cadrul concursului „Ambasadorii Mediului” pot fi urmarite pe paginile de social media ale ASAP Romania: 
www.instagram.com/asap_romania/
www.facebook.com/ArmataSelectariiAtenteaPlasticului


Proiectul „Ambasadorii Mediului” este realizat cu sprijin de la bugetul local al Municipiului Bucuresti. Continutul acestui proiect nu reflecta neaparat pozitia Primariei Municipiului Bucuresti sau a Consiliului General al Municipiului Bucuresti si nu implica nicio responsabilitate din partea Autoritatii Finantatoare.


4 noi orase s-au alaturat intre timp initiativei ASAP, ceea ce inseamna ca in prezent, 28 de orase si resedinte de judet din tara si patru sectoare ale capitalei sustin si se implica in misiunea ASAP, programul de responsabilitate sociala ajungand la aproape 600.000 de elevi in peste 1.600 de institutii de invatamant. Alba Iulia, Alexandria, Arad, Bacau, Baia Mare, Bistrita, Braila, Brasov, Buzau, Calarasi, Constanta, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Giurgiu, Iasi, Magurele, Piatra Neamt, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Resita, Roman, Sibiu, Slobozia, Targoviste, Targu Mures, Timisoara, Tulcea, Zalau – si sectoarele 1, 2, 3 si 6 din Bucuresti au aderat la misiunea ASAP si, prin intermediul autoritatilor locale si al inspectoratelor scolare, sustin activ unitatile de invatamant de pe raza teritoriului pe care il au in administrare sa implementeze o infrastructura functionala de colectare separata si de reciclare a plasticului.


Lupta pentru un viitor mai verde continua! Cei care doresc sa sustina demersurile ASAP, de colectare separata in scoli, pot semna petitia, https://asap-romania.ro/petitie, in timp ce toate institutiile de invatamant sunt invitate sa se alature programului national ASAP.

Inapoi la lista de stiri