Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Pentru a se apara de dusmani camila isi foloseste gura pentru a musca sau chiar scuipa, iar daca pericolul este mare ajunge sa-si calce atacatori in picioare.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Badea Gheorghe a mers la Parlamentul Romaniei cu bicicleta si o lasa in fata parlamentului. Dupa cateva minute vine un gardian la el si ii zice: Bade nu iti poti lasa bicicleta in fata parlamentului pentru ca pe aici trec ministii si presedintele.
La care badea Gheorghe ii zice: Nu te teme ca am legat-o cu lacat...

› vrei mai mult

Scoala Increderii lanseaza campania de donatii prin SMS pentru schimbarea modului in care se face educatie in scolile de stat

08 Noiembrie 2022

Scoala increderii

• Campania isi propune sa ajunga la un numar cat mai mare de persoane care sa doneze

2 euro trimitand cuvantul INCREDERE la numarul de telefon 8845
• Mai multi actori si oameni de televiziune s-au alaturat campaniei de strangere de fonduri
• Programul Scoala Increderii are ca scop crearea unui mediu in scolile si gradinitele de stat in care copiii sunt incurajati sa aiba incredere in propriile puteri


Scoala Increderii, program care isi propune sa transforme modul in care se face educatie in scolile si gradinitele de stat, prin crearea unui mediu in care elevii sunt incurajati sa-si atinga potentialul, lanseaza campania de donatii prin SMS Increderea in sine se invata in scoala.

Initiativa are ca scop strangerea de fonduri pentru ca un numar cat mai mare de scoli si gradinite de stat sa poata accesa programul Scoala Increderii. Acesta ofera cunostintele si instrumentele necesare pentru construirea unui cadru care sa raspunda nevoilor actuale de dezvoltare emotionala si de interactiune ale copiilor, astfel incat acestia sa devina autonomi si increzatori. Programul este gratuit pentru scoli, iar costurile implementarii sunt asigurate exclusiv din sponsorizari si contributii ale persoanelor fizice.

Programul Scoala Increderii abordeaza o serie de probleme de care copiii se lovesc in scolile de stat romanesti. Peste 78% dintre ei spun ca se confrunta cu diferite grade de stres, 22% dintre acestia considerand ca nivelul resimtit este unul foarte ridicat. Mai mult, 2 din 5 elevi spun ca simt anxietate in mare si foarte mare masura. Concomitent, peste o treime dintre elevi considera ca scoala nu ii sustine in activitatile lor, iar 22% cred ca nu gasesc in scoala un mediu in care sa se poata exprima fara a avea teama de a fi judecati. In ceea ce priveste nivelul de incredere, un sfert dintre elevi nu au incredere in scoala sau in colegi. Acestea sunt rezultate care se desprind dintr-o cercetare realizata de Universitatea Babes-Bolyai si Work & Organizational Psychology Research Center in 2021, pe un esantion de 614 elevi, cu varsta intre 16 si 20 de ani.

Programul Scoala Increderii vine sa umple un gol in invatamantul romanesc si sa aduca o contributie decisiva la acea schimbare sistemica pe care ne-o dorim cu totii. Din pacate, sanatatea emotionala si mentala este ignorata in multe scoli, cu consecinte greu de cuantificat pentru toti cei implicati – profesori, copii, parinti. Romania a devenit un loc in care oamenii cred in puterea lor de a schimba lucrurile in bine si sunt mandra sa fac parte din acest efort. Ne dorim sa transformam Scoala Increderii in noul model de scoala romaneasca. Vara aceasta, aproape 300 de scoli si gradinite au aplicat pentru a face parte din program, insa, din cauza fondurilor limitate, am putut accepta un numar redus de unitati, 177 ramanand pe lista de asteptare. Cu ajutorul sustinerii donatorilor, fiecare scoala din Romania poate deveni o comunitate a increderii, curajului, bunatatii si bucuriei. Pentru ca fiecare copil, din fiecare scoala, conteaza”, a declarat Ruxandra Mercea, fondator Scoala Increderii.

Serban Pavlu, Dani Otil, Ioana Blaj, Paul Ipate, Andi Vasluianu si Aylin Cadir sustin campania de strangere de fonduri Increderea in sine se invata in scoala. Intr-o serie de videouri, acestia au incercat sa ilustreze reactiile si emotiile pe care le simt elevii carora le lipseste increderea in sine, ajutandu-ne sa descoperim ca lipsa de incredere in propriile puteri pe care o resimt multi copii nu poate fi jucata.

Campania isi propune sa ajunga la un numar cat mai mare de persoane care sa doneze 2 euro trimitand cuvantul INCREDERE la 8845.

In prezent, in Scoala Increderii sunt inscrise peste 200 de scoli si gradinite de stat din 36 de judete, care insumeaza peste 100.000 de elevi si peste 10.000 de adulti (profesori si personal auxiliar), cu feedback si rezultate foarte bune. Programul sprijina cadrele didactice sa ajunga la un management al clasei mai performant, cu o pregatire adecvata a lectiilor, o cunoastere profunda a nevoilor fundamentale ale elevilor si o monitorizare mai eficace a progresului acestora. La acestea se adauga cursuri si activitati specifice dedicate directorilor de scoli, dar si parintilor, inclusiv proiecte de implicare in comunitate. Procesul incurajeaza copiii sa isi asume propriul model de invatare, punandu-le la dispozitie o serie de experiente care le dezvolta abilitati esentiale de viata, de la asumarea responsabilitatii, dezvoltarea abilitatilor native si cultivarea starii de bine pana la lucrul in echipa ori leadership. Prin urmare, rezultatele academice cresc, rata abandonului scolar se reduce, iar elevii se simt vazuti, apreciati si ascultati, cu impact imediat in dezvoltarea lor emotionala sanatoasa si prevenirea bullyingului.

Initiatorii programului isi propun ca pana in 2030 sa ajunga la aproximativ 1.000.000 de elevi si 72.000 de profesori din 1.200 de unitati de invatamant din Romania.

Despre Scoala Increderii

Demarat in septembrie 2020, Scoala Increderii este cel mai mare program de educatie din Romania, care implementeaza un nou model de scoala romaneasca, in care fiecare copil conteaza, profesorii au grija de elevi, directorii sunt lideri si parintii se implica. Durata programului este de 5 ani pentru fiecare institutie de invatamant inscrisa.
Scoala Increderii transfera atat cunostinte si bune practici certificate international, cat si unele dezvoltate specific pentru provocarile culturale romanesti.
In prezent, in programul Scoala Increderii sunt inscrise 200 de scoli si gradinite de stat din 36 de judete din Romania, o comunitate de 100.000 de copii si 10.000 de adulti. Alte aproape 180 de scoli si gradinite se afla pe lista de asteptare.

Inapoi la lista de stiri